Σινεμά|25.04.2019 14:03

Εκδικητές - Η Τελευταία Πράξη: Πώς φτάσαμε στο «Endgame» (pics+vicd)

Newsroom

Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν, πλέον, από την πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς. Το «Avengers: Endgame» κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου και έχουν ήδη προπωληθεί περισσότερα από 50.000 εισιτήρια. Την ίδια ώρα μεγάλη είναι και η προσμονή για την προσφορά του «Έθνους της Κυριακής», που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο, 27 Απριλίου.

Εκατομμύρια φανς των  «Avengers» απ’ όλο τον κοσμο περιμένουν, με την αγωνία στο κατακόρυφο, το «Endgame», το οποίο θα αποτελέσει την κορύφωση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel (MCU), που ξεκίνησε το 2008 με την πρώτη ταινία Iron Man.

Στο τέλος της προηγούμενης ταινίας της σειράς, «Infinity war», ο Thanos, με ένα χτύπημα των δακτύλων του, εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό του σύμπαντος. Ανάμεσα σε αυτούς που χάθηκαν βρίσκονται και πολλοί, πρωταγωνιστικοί ήρωες των προηγούμενων ταινιών της Marvel. Πώς όμως φτάσαμε μέχρι εδώ;

Η κινηματογραφική ιστορία των Avengers

Στην πρώτη φάση του κινηματογραφικού της σύμπαντος, η Marvel μας σύστησε τα τέσσερα βασικά μέλη των Avengers. Τον Iron Man (Tony Stark), τον Captain America (Steven Rodgers), τον Hulk (Bruce Banner) και τον Thor. Για τον καθένα από αυτούς δημιουργήθηκαν ξεχωριστές ταινίες που μας εξηγούσαν την ιστορία πίσω από τον ήρωα. Επιπλέον γνωρίσαμε την Black Widow (Natasha Romanoff) και τον Hawkeye (Clint Barton).

Όλοι αυτοί οι ήρωες, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν μια εξωγήινη εισβολή που καθοδηγήθηκε από τον αδερφό του Thor, τον Loki. Έτσι σχημάτισαν τους Εκδικητές (Avengers).

Οι πέτρες της αιωνιότητας - Infinity Stones

Στην δεύτερη φάση του MCU (Marvel Cinematic Universe), μαθαίνουμε για τις «Πέτρες της Αιωνιότητας», οι οποίες βρίσκονται σε όλο τον γαλαξία και ένας «Σούπερ Κακός», ο Thanos, επιθυμεί να τις αποκτήσει για να του δώσουν απεριόριστη δύναμη.

Επιπλέον γνωρίζουμε τους Guardians of the Galaxy και τον Ant Man. Στην δεύτερη τους ταινία «Avengers Age of Ultron», οι Εκδικητές τα βάζουν με του Ultron, έναν κακό που δημιουργήθηκε από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης του Tony Stark. Σε αυτή την ταινία γνωρίσαμε δύο πραγματικά δυνατούς χαρακτήρες, τον Vision και την Scarlet Witch.

Η μάχη με τον Thanos

Η τρίτη φάση ξεκινά και τριβές έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στους Εκδικητές. Η αιτία είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν στη Σοκόβια, στη μάχη απέναντι στον Ultron. Η ομάδα χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα και ένας εμφύλιος πόλεμος ξεσπά ανάμεσα στα μέλη («Captain America: Civil War»). Αρχηγός από τη μία πλευρα ο Captain America και από την άλλη ο Iron Man. Επιπλέον γνωρίζουμε τους Spider Man, Doctor Strange και Black Panther.

Έτσι φτάσαμε στα γεγονότα του «Infinity War». Όλοι οι Avengers επανενώθηκαν για να σταματήσουν τον Thanos όμως εκείνος αποδείχτηκε υπερβολικά ισχυρός αντίπαλος. Ο Τιτάνας συγκέντρωσε όλες τις «Πέτρες της Αιωνιότητας» και με ένα χτύπημα των δακτύλων του εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό του σύμπαντος. Ανάμεσα σε αυτούς που χάθηκαν βρίσκονται και πολλοί, πρωταγωνιστικοί ήρωες των προηγούμενων ταινιών της Marvel.

Και τώρα η... τελική μάχη των Avengers

Λίγο πριν την τελευταία μάχη γνωρίσαμε την Captain Marvel, μια πολύ δυνατή ηρωίδα που έρχεται να προστεθεί στο ρόστερ των Εκδικητών και είναι σίγουρο πως θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στην μάχη με τον Thanos.

Η επόμενη μέρα

Οπότε, ασχολούμαστε με ένα φινάλε με μεγάλα γράμματα στην κινηματογραφική οθόνη ή η συνέχεια καιροφυλακτεί σε κάποιο συρτάρι μεγαλοπαραγωγού έτοιμη να ανασυρθεί όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν κάπου εκεί έξω (οι φήμες ότι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα παραδώσει σε άλλον την πανοπλία του Iron Man δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί);

Ο Κέβιν Φιγκ, ο κραταιός διευθύνων σύμβουλος της Marvel, ο άνθρωπος που ότι πιάνει γίνεται χρυσός, έχει την απάντηση: «Έχοντας μόλις κλείσει μία δεκαετία με τις ταινίες της Marvel θέλουμε να συνεχίσουμε όχι απλά εξελίσσοντας τους χαρακτήρες που έχουμε ήδη εισάγει αλλά φέρνοντας νέους ήρωες στην οθόνη ως αντιπροσώπους προτύπων που δεν έχουμε ξαναδεί». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα πρόσφατα χιτ «Black Panther» και «Captain Marvel» θα αναλάβουν την επέκταση της μαρβελικής…κυριαρχίας ή όπως καλύτερα και πιο εύστοχα το λέει ο Κέβιν Φέιγκ: «Αυτό θα συνεχίσει και μετά το ‘’Εκδικητές: Η τελευταία πράξη’’ ώστε οι ταινίες να είναι ο καθρέφτης του κόσμου όπως και των ηρώων σε παγκόσμιο επίπεδο»…

Το «Εκδικητές: Η τελευταία πράξη» των αδελφών Ρούσσο βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Απριλίου με πρωταγωνίστριες τις Σκάρλετ ΓιόχανσονΜπρι Λάρσον και Γκουίνεθ Πάλτροου αλλά και τους Ρόμπερτ Ντάουνι ΤζούνιορΚρις ΈβανςΚρις ΧέμσγουορθΜαρκ ΡάφαλοΤζέρεμι ΡένερΤσάντγουικ Μπόουσμαν και Τζος Μπρόλιν (ως Thanos).

AvengersMarvelΕκδικητές: Η Τελευταία Πράξη