Σινεμά|27.04.2019 14:46

7+1 σειρές για να δείτε τις ημέρες του Πάσχα στο Netflix (vids)

Άγγελος Γεραιουδάκης

Οι τηλεοπτικές σειρές αποτελούν εναλλακτική διασκέδαση για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, ειδικά την περίοδο των διακοπών. Παράλληλα, το Netflix έχει μία τεράστια γκάμα σειρών, στην οποία ακόμα και ο πιο απαιτητικός θεατής μπορεί να βρει κάτι που να του αρέσει. Αν, λοιπόν, δεν αντέχεις άλλο να βλέπεις τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» κι όλες τις ίδιες ταινίες που παίζονται σε επανάληψη στη μικρή οθόνη, μπορείς να δεις μια από τις παρακάτω ενδιαφέρουσες σειρές, που έχουμε ξεχωρίσει.

You

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Καρολάιν Κέπνες. Μετά τη γνωριμία του με μια ανερχόμενη συγγραφέα, ένας ευφυής υπάλληλος βιβλιοπωλείου ξέρει πολύ καλά ότι στην ερώτηση «τι θα κάνατε για τον έρωτα» θα απαντούσε «τα πάντα». Χρησιμοποιώντας το ίντερνετ και τα κοινωνικά μέσα για να συλλέξει άκρως προσωπικές πληροφορίες και να την προσεγγίσει, ένας γοητευτικός και παράξενος έρωτας μετατρέπεται γρήγορα σε εμμονή, καθώς αυτός με ηρεμία και στρατηγική εξοβελίζει κάθε εμπόδιο, και πρόσωπο, που στέκεται μπροστά του. Το Netflix έχει ήδη εγκρίνει τη δεύτερη σεζόν, την οποία οι φαν της σειράς περιμένουν με ανυπομονησία.

 

Λούσιφερ

Η σειρά εστιάζει στον Λούσιφερ, τον Διάβολο, που έχει βαρεθεί και είναι δυστυχισμένος ως ο Άρχοντας της Κόλασης. Έτσι, παραιτείται από το θρόνο του και εγκαταλείπει το βασίλειο του για το Λος Άντζελες. Ο Λούσιφερ έχει ένα κλαμπ στο Λος Άντζελες, που ονομάζεται «Lux», με τη βοήθεια της δαιμονικής συμμάχου του Mazikeen. Ο Λούσιφερ εμπλέκεται με την Αστυνομία, όταν ξεκινάει να βοηθήσει τη Ντετέκτιβ Χλόη Ντέκερ σε μια αστυνομική υπόθεση. Γοητεύεται από την Ντέκερ, όταν αυτή φαίνεται να είναι απρόσβλητη από τις δυνάμεις του. Η μητέρα του Λούσιφερ αργότερα δραπετεύει από την Κόλαση, και η τιμωρία του γι' αυτήν είναι να μείνει στη Γη, και έτσι η ουράνια οικογένειά του αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις. Η νέα σεζόν θα αποτελείται από μόλις δέκα επεισόδια, ενώ θα είναι πιο σκοτεινή και θα έχει περισσότερο σεξ. 

Ο Ψυχίατρος

Η σειρά είναι ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, που διαδραματίζεται σε μια «σκοτεινή» εποχή για τη Νέα Υόρκη, στα τέλη του 19ου αιώνα, κατά την οποία επικρατούσε ραγδαία οικονομική ανάπτυξη αλλά και ταυτόχρονα κοινωνική ανισότητα. Σύμφωνα με την πλοκή, ο Λάζλο Κράιζλερ, είναι ένας ευφυής και εμμονικός ψυχίατρος στον αμφιλεγόμενο νέο τομέα της θεραπείας των ψυχικών διαταραχών και έχει το «κλειδί» για το κυνήγι ενός πρωτοφανούς δολοφόνου που σκοτώνει τελετουργικά νεαρά αγόρια.

Βασισμένη στο βραβευμένο και αγαπημένο από τους αναγνώστες μυθιστόρημα του Κέιλεμπ Καρ και με εξαιρετικές ερμηνείες από τον Λουκ Έβανς και την Ντακότα Φάνινγκ, η σειρά «Ο Ψυχίατρος» είναι ένα καθηλωτικό μυστήριο με φόνους που σημειώνονται ακριβώς πάνω στην αλλαγή του αιώνα και δεν θυμίζουν κανένα άλλο παρόμοιο φαινόμενο: η ιστορία της ανάδειξης της πιο ισχυρής πόλης του κόσμου, που θα κάνει τα πάντα για να θάψει τα πιο σκοτεινά μυστικά της.

Το Στέμμα

Η σειρά είναι βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα, περιγράφοντας με εκπληκτική ακρίβεια όσα οδήγησαν στη στέψη του μακροβιότερου μονάρχη στην παγκόσμια ιστορία, της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Ο πρώτος κύκλος καλύπτει την περίοδο από τον γάμο της με τον Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, το 1947 μέχρι τη ματαίωση του αρραβώνα της αδερφή της, της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, με τον Σμήναρχο Πίτερ Τάουνσεντ το 1955. Ο δεύτερος κύκλος καλύπτει την περίοδο από την κρίση του Σουέζ το 1956 μέχρι την απόσυρση του τρίτου πρωθυπουργού της Βασίλισσας, του Χάρολντ Μακμίλαν, το 1963 και τη γέννηση του Πρίγκιπα Εδουάρδου το 1964. Ο τρίτος κύκλος θα συνεχίσει από το 1964, καλύπτοντας τις δύο περιόδους του Χάρολντ Ουίλσον ως πρωθυπουργού μέχρι το 1976, ενώ ο τέταρτος θα συμπεριλάβει την πρωθυπουργία της Μάργκαρετ Θάτσερ και θα παρουσιάσει τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ.

Narcos

Αυτή η ωμή και ρεαλιστική σειρά καταγράφει τις συναρπαστικές ιστορίες της αληθινής ζωής των βαρόνων των ναρκωτικών στα τέλη της δεκαετίας του 1980, καθώς και τις προσπάθειες των αρχών να ανακόψουν την πορεία τους σε μια βίαιη, αιματηρή διαμάχη. Παρουσιάζει τις πολλές και συχνά αντικρουόμενες δυνάμεις του νόμου, της πολιτικής, της αστυνομίας και των πολιτών, που συγκρούονται στην προσπάθεια ελέγχου της κοκαΐνης, ενός από τα πολυτιμότερα εμπορεύματα στον κόσμο.

 

Μαύρος Καθρέφτης

O «Μαύρος Καθρέφτης» αποτελεί μια ανθολογία που εξετάζει τη συλλογική δυσφορία μας με τον σύγχρονο κόσμο. Κάθε μεμονωμένο επεισόδιο είναι μια αιχμηρή, αγωνιώδης ιστορία που εξερευνά θέματα σύγχρονης τεχνολογικής παράνοιας. Χωρίς αμφιβολία, η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει όλες τις πλευρές της ζωής. Σε κάθε σπίτι, γραφείο, παλάμη υπάρχει μια οθόνη, ένα smartphone, ένας μαύρος καθρέφτης της ύπαρξής μας στον 21ο αι. Το «Black Mirror» σε «τραυματίζει» ψυχολογικά σχεδόν σε κάθε επεισόδιο, ενώ σε προβληματίζει στο τέλος σε τέτοιο βαθμό, που δε μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι το τι είδες. Τη σειρά δημιούργησε και έγραψε ο Τσάρλι Μπρούκερ, ενώ η διεύθυνση παραγωγής ανήκει στον Μπρούκερ και την Άναμπελ Τζόουνς.

 

Chilling Adventures of Sabrina (Οι Ανατριχιαστικές Περιπέτειες της Σαμπρίνα)

H σειρά είναι βασισμένη στο comic του Ρομπέρτο Αγκουίρε Σακάσα, ενώ το σενάριο έχει αναλάβει ο ίδιος που είναι υπεύθυνος δημιουργικού των Archie Comics και σεναριογράφος του «Riverdale». Η ιστορία προσεγγίζει την προέλευση και τις περιπέτειες της έφηβης μάγισσας Σαμπρίνα σαν μια σκοτεινή ιστορία ενηλικίωσης που κινείται ανάμεσα στον τρόμο, τον αποκρυφισμό και, φυσικά, τη μαγεία. Στο ύφος των ταινιών «Το μωρό της Ρόζμαρι» και «Ο Εξορκιστής», αυτή η προσαρμογή παρουσιάζει τη Σαμπρίνα –μισή μάγισσα, μισή θνητή– να πασχίζει να συμφιλιωθεί με τη διττή φύση της, ενώ αντιμετωπίζει σατανικές δυνάμεις που απειλούν την ίδια, την οικογένειά της και τον φωτεινό κόσμο των ανθρώπων. Το στιλ και οι σύγχρονες τάσεις από τον κόσμο της μόδας κάνουν συνεχώς την εμφάνιση τους στο μεγαλύτερο μέρος του έργου, ενώ οι χαρακτήρες της σειράς είναι δουλεμένοι εξαιρετικά. Στο δεύτερο μισό της πρώτης σεζόν, η Σαμπρίνα θα μπλεχτεί σε ένα ερωτικό τρίγωνο. 

Πόζα

Η πρώτη σεζόν εξετάζει την άνοδο της πολυτελούς ζωής, την κοινωνική και λογοτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης των 80’s και τον underground κόσμο του ball dancing. To ball culture είναι συγκεντρώσεις ανθρώπων που δεν είναι ευπρόσδεκτοι να συγκεντρωθούν οπουδήποτε αλλού. Η σειρά γράφει ιστορία λόγω του γεγονότος ότι περιλαμβάνει το μεγαλύτερο cast από transgender ηθοποιούς σε βασικούς ρόλους, αλλά και μέλη της LGBTQ κοινότητας, όλων των εποχών.

Η δεύτερη σεζόν, που θα κάνει πρεμιέρα αρχές Ιουνίου, θα μας μεταφέρει στο 1990, ενώ ο σκηνοθέτης Ράιαν Μέρφι αποκάλυψε, πρόσφατα, ότι η «βασίλισσα» του Broadway, Πάτι Λουπόν, θα συμμετέχει στον νέο κύκλο του «Pose». 

Πάσχα 2019Netflix