Όσκαρ 2025: Περιορίζεται στα 45 δευτερόλεπτα ο χρόνος των ομιλιών των νικητών
NewsroomΞεχάστε τους ατέλειωτους λόγους στα Όσκαρ! Λίγες μόλις ημέρες πριν από την τελετή απονομής των βραβείων, οι υποψήφιοι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στο Λος Άντζελες για το καθιερωμένο δείπνο.
Η ανακοίνωση της αλλαγής
Οι πανευτυχείς νικητές των φετινών Όσκαρ δε θα πρέπει να μονοπωλήσουν το μικρόφωνο για περισσότερα από 45 δευτερόλεπτα, όταν παραλαμβάνουν το βραβείο τους.
«Πόσα δευτερόλεπτα έχουμε;», διερωτήθηκε χθες η πρόεδρος της Ακαδημίας των Όσκαρ, ενώπιον των εκλεκτών καλεσμένων. «45 δευτερόλεπτα!», απάντησαν με μία φωνή, σαν καλοί μαθητές, οι μεγαλύτεροι αστέρες του Χόλιγουντ, από τον Τιμοτέ Σαλαμέ έως την Αριάνα Γκράντε, τον Ρέιφ Φάινς και την Ιζαμπέλα Ροσελίνι.
Κανείς δεν περιμένει στην πραγματικότητα ότι οι χολιγουντιανοί σταρ θα δεχθούν αυτή την αλλαγή, όμως, η Τζάνετ Γιανγκ προσπάθησε να περάσει το μήνυμα, με μια δόση χιούμορ.
«Έχω την εντύπωση ότι είμαι δασκάλα σε σχολείο», δήλωσε. Προτού ζητήσει ευγενικά από τους καλλιτέχνες, που ήταν παρόντες, να εκφωνήσουν μία ομιλία «ειλικρινή, αστεία και εάν θέλετε αιχμηρή, εμπνευσμένη, όμως σύντομη».
Κανένας/καμία ηθοποιός δεν βρέθηκε συγκεκριμένα στο στόχαστρό της. Όμως, τα φαβορί της χρονιάς είναι γνωστά, όπως η Ντέμι Μουρ για το «The Substance» ή ακόμη ο Έιντριαν Μπρόντι για το «The Brutalist» στις κατηγορίες της καλύτερης ηθοποιού και του καλύτερου ηθοποιού.
Ορισμένες ομιλίες αναμένεται αναμφίβολα να κάνουν αναφορά στις καταστροφικές πυρκαγιές από τις οποίες το Λος Άντζελες προσπαθεί ακόμη να ανακάμψει, με σχεδόν τριάντα νεκρούς και χιλιάδες εκτοπισμένους από τις εστίες τους.
Η 97η τελετή απονομής των Όσκαρ, την οποία επισκίασε αυτή η καταστροφή, θα διεξαχθεί την Κυριακή (02.03.2025), στην Καλιφόρνια.
- Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
- Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
- Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
- Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση