Alexander Payne: Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ Βενετίας 2025
NewsroomΟ ελληνικής καταγωγής αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Αλεξάντερ Πέιν (Alexander Payne) θα είναι ο πρόεδρος της επιτροπής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας 2025, ανακοίνωσε σήμερα η Μπιενάλε της Βενετίας.
Η καταξίωση
«Είναι τεράστια τιμή και χαρά να υπηρετήσω στην επιτροπή στη Βενετία», δήλωσε ο Πέιν, ο οποίος έχει τιμηθεί με δύο Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για τις ταινίες του «Πλαγίως» (2004) και «Οι Απόγονοι» (2011). «Παρόλο που συμμερίζομαι την αμφιθυμία ενός κινηματογραφιστή όσον αφορά τη σύγκριση ταινιών μεταξύ τους, τιμώ τη σχεδόν 100ετή ιστορία του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας (...) Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος».
Ο 64χρονος σκηνοθέτης θα ηγηθεί μιας επιτροπής εννέα διεθνών προσωπικοτήτων, η οποία θα απονείμει τα επίσημα βραβεία του φεστιβάλ, περιλαμβανομένου του Χρυσού Λέοντα για την καλύτερη ταινία.
Το 82ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας πρόκειται να λάβει χώρα από τις 27 Αυγούστου ως τις 6 Σεπτεμβρίου 2025.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!