Σινεμά|03.05.2019 18:45

Παγκόσμια Πρεμιέρα για την ταινία του Ταραντίνο στις Κάννες (vid)

Άντα Δαλιάκα

Μετά από ημέρες και νύχτες αδιάκοπου μοντάζ που έκαναν τον Κουέντιν Ταραντίνο να μην κλείσει μάτι, το «Once Upon A Time In Hollywood» είναι επιτέλους έτοιμο να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών εντός του διαγωνιστικού τμήματος, όπως ανακοινώθηκε επισήμως χθες από το φεστιβάλ. Αυτό σημαίνει ότι ο Κουέντιν Ταραντίνο θα διεκδικήσει για τρίτη φορά τον Χρυσό Φοίνικα στην Κρουαζέτ, έχοντας υπάρξει τυχερός και τροπαιούχος «με την πρώτη», κερδίζοντας το ακριβοθώρητο βραβείο το 1994 για το «Pulp Fiction» και συμμετέχοντας ξανά το 2007 με το «Death Proof».  

Σημαίνει, επίσης, ότι το κόκκινο χαλί θα ξεχειλίσει από χολιγουντιανή λάμψη καθώς όλοι θα περιμένουν τον Αμερικανό σκηνοθέτη να καταφτάσει για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του παρέα με όλους τους μεγάλους της αστέρες. Από που να ξεκινήσουμε; Από το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και την όμορφη οσκαρική ηθοποιό Μάργκο Ρόμπι («Εγώ, η Τόνια», «Ο λύκος της Wall Street») ή μήπως από τους βετεράνους σε δεύτερους ρόλους, Αλ Πατσίνο, Κερτ Ράσελ και Μπρους Ντερν, που συνυπάρχουν στο χαοτικό σύμπαν ενός πολυπρόσωπου φιλμ (συμπτωματικά το τελευταίο του πρόωρα χαμένου Λουκ Πέρι);

Λίγες ημέρες, λοιπόν, μετά την πρώτη ανακοίνωση του επίσημου προγράμματος του 72ου Φεστιβάλ Καννών ο Ταραντίνο επιβεβαιώνεται ως «άσσος» της τελευταίας στιγμής για το διευθυντή Τιερί Φρεμό καθώς σύσσωμη η κινηματογραφική κοινότητα θα περιμένει την επιστροφή του τρομερού και πάντα πιστού στις Κάννες, Αμερικανού σκηνοθέτη. Η νέα του ταινία αποτελεί έναν φόρο τιμής στο Χόλιγουντ της παιδικής του ηλικίας και τοποθετείται στο Λος Αντζελες του 1969 τότε που ο Μάνσον διέπραττε τα ειδεχθή του εγκλήματα δολοφονώντας μεταξύ άλλων τη νέα, όμορφη και 8 μηνών έγκυο Σάρον Τέιτ, σύζυγο του Ρομάν Πολάνσκι. Σε αυτό το φόντο, ο Ταραντίνο ξεδιπλώνει την ιστορία ενός ξεπεσμένου τηλεοπτικού ηθοποιού και του αντικαταστάτη του (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Μπραντ Πιτ) που επιχειρούν να αναβιώσουν τις καριέρες τους στην βιομηχανία.

Ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής που ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα και ο Γιώργος Λάνθιμος, «παιδί» του φεστιβάλ και πλέον εκλεκτός κριτής των νέων ταινιών σπουδαίων δημιουργών όπως ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και οι αδελφοί Νταρντέν.

Το Φεστιβάλ Καννών θα διεξαχθεί φέτος από τις 14 έως και τις 24 Μάϊου.

Λεονάρντο ΝτιΚάπριοΜπραντ Πιτ