Κώστας Γαβράς: Επίτιμος πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος
NewsroomΣε έκτακτη γενική συνέλευση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιουλίου, αποφασίστηκαν τα εξής:
Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Ιδρύματος εκλέγεται ο έως τώρα αντιπρόεδρος καθηγητής Γιάννης Μεταξάς, νέο μέλος η σκηνοθέτις-παραγωγός Στέλλα Θεοδωράκη και επίτιμος πρόεδρος ο σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Γαλλίας Κώστας Γαβράς.
Ο Κώστας Γαβράς έχει σκηνοθετήσει είκοσι ταινίες και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαίους σκηνοθέτες της γενιάς του. Επιπλέον, επέδρασε καταλυτικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτικής συνείδησης στον κόσμο μας.
Τα τελευταία 30 χρόνια παρακολουθεί την πορεία της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και διαβουλεύεται με τους διευθύνοντες για κομβικά ζητήματα της πορείας του Ιδρύματος.
Η εκλογή του είναι το επιστέγασμα της βαθιάς φιλίας και υποστήριξης που έχει επιδείξει προς την Ταινιοθήκη όλα αυτά τα χρόνια.
- Βρες ποια χώρα είναι μεγαλύτερη σε έκταση: Εάν κάνεις πάνω από 8/10 σε αυτό το κουίζ είσαι διάνοια γεωγραφίας
- Σκληρές εικόνες στη Ρόδο: Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα - Τρεις ελαφρά τραυματίες
- Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι δικαιούνται τα 150 ευρώ ανά τέκνο
- Τα υποθαλάσσια καλώδια στο στόχαστρο του Ιράν - Ο μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια συνδεσιμότητα