Σινεμά|10.05.2019 17:22

X-Men - Fantastic Four: Επιστρέφουν στο πλάι των Avengers και στην αγκαλιά της Marvel

Newsroom

Η οριστική εξαγορά της 21st Century Fox τον περασμένο Μάρτιο για 71 δισ. δολάρια, σημαίνει πρακτικά πως τα πνευματικά δικαιώματα όλων των ταινιών και των χαρακτήρων της εταιρείας περνούν οριστικά στην ιδιοκτησία της Disney.

Δεδομένου πως και το MCU (Marvel Cinematic Universe) ανήκει και αυτό στον αμερικανικό κολοσσό ψυχαγωγίας είναι θέμα χρόνου να δούμε τους ήρωες που ανήκαν μέχρι πρόσφατα στη Fox να εισέρχονται στο σύμπαν των Avengers.

X-men

Οι ταινίες των X-men ήταν με διαφορά το πιο επιτυχημένο franchise ταινιών με υπερήρωες, πριν η Marvel δημιουργήσει το MCU το 2008 με την πρώτη ταινία Iron man. Ακόμα και σήμερα οι ταινίες τους γνωρίζουν μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες, ενώ διαθέτουν και ένα τρομερό σύνολο ηθοποιών, με τα ονόματα των Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, James McAvoy, Michael Fassbender και Jennifer Lawrence να ξεχωρίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία «X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας» ολοκληρώνει το έπος της Fox στη μεγάλη οθόνη και θα  κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Ιουνίου 2019. 

Μετά από αυτή την ταινία, οι πληροφορίες λένε, πως η Disney θα δημιουργήσει το franchise των μεταλλαγμένων από την αρχή, με νέους ηθοποιούς και νέα πλοκή. Οι φανς περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τη στιγμή που θα δουν στην οθόνη τον Wolverine και την ομάδα του ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους ηπερήρωες της Marvel.

Fantastic Four

Οι Fantastic Four συμπεριλαμβάνονται στα πιο γνωστά και επιτυχημένα κόμικ που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Marvel. Στο παρελθόν, έχουν γίνει προσπάθειες για μεταφορά τους στη μεγάλη οθόνη από τη Fox, με τις ταινίες του 2005 «Fantastic Four» και του 2007 «Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer» να θεωρούνται αρκετά επιτυχημένες. Ωστόσο, η ίδια εταιρεία επιχείρησε πριν από μερικά χρόνια (2015) να επανεκκινήσει το franchise με την ταινία «Fantastic 4», η οποία όμως σημείωσε παταγώδη αποτυχία.

Βέβαιο θεωρείται, ότι θα έχουμε νέες ταινίες Fantastic Four στο μέλλον, αυτή τη φορά από τη Disney. Μαζί με τους 4 ήρωες, σίγουρα θα επιστρέψουν και κάποιοι από τους πιο επικίνδυνους «κακούς» της Marvel όπως ο Dr Doom και ο Galactus.

Deadpool

Οι ταινίες του Deadpool κατάφεραν με το μαύρο χιούμορ και το ιδιαίτερο σενάριο τους να κερδίσουν την αγάπη του κοινού και να βάλουν πολλά εκατομμύρια στα ταμεία της Fox. Ωστόσο, η μετάβαση του ήρωα στην ιδιοκτησία της Disney, φαίνεται να προβληματίζει τους φαν των ταινιών, κυρίως για το πώς θα συνδυαστεί το «πικάντικο» χιούμορ του ήρωα με την πολιτική ορθότητα της Disney.

Blade

Οι τρεις ταινίες Blade με τον Wesley Snipes που δημιουργήθηκαν από το 1998 έως το 2004, θεωρούνται καθοριστικό βήμα για τη μεταφορά των υπερηρώων από τις σελίδες των κόμικ στις κινηματογραφικές αίθουσες. Οι φήμες θέλουν τους παραγωγούς της Disney να μιλούν με τον Snipes για να ξαναφορέσει τη στολή του Blade, ο οποίος αυτή τη φορά θα διδάσκει την κόρη του, Fallon Grey, για το πώς να σκοτώνει βρικόλακες σαν τον πατέρα της. 

Πρέπει όμως να σημειωθεί, ότι τα συγκεκριμένα σενάρια δεν αφορούν το άμεσο μέλλον του MCU, τα σχέδια του οποίου περιλαμβάνουν άλλες ταινίες για τα αμέσως επόμενα χρόνια. Λογικά τις παραπάνω ταινίες θα πρέπει να τις περιμένουμε μετά το 2022, καθώς ήδη παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα μέχρι τότε, χωρίς όμως να αναγράφονται σε αυτό τα ονόματα των ταινιών.

T

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα κινηματογραφικά στούντιο της Marvel και της Disney αναμένεται να ανακοινώσουν το προσεχές καλοκαίρι, τα άμεσα σχέδιά τους και το επίσημο χρονοδιάγραμμα με τις επόμενες ταινίες που θα κάνουν τους φαν να κατακλύσουν τις κινηματογραφικές αίθουσες.

AvengersDisneyX-Men21st Century FoxMarvel