Σινεμά|27.05.2019 21:06

H Εμίλια Κλαρκ θα υποδυθεί την ποιήτρια Ελίζαμπεθ Μπάρετ Μπράουνινγκ

Newsroom

Μετά το «Game of Thrones», η Εμίλια Κλαρκ θα υποδυθεί την Βικτοριανή ποιήτρια Ελίζαμπεθ Μπάρετ Μπράουνινγκ στη βιογραφική ταινία «Let Me Count The Ways» που θα σκηνοθετήσει ο Björn Runge σε σενάριο της Paula Milne

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, η ταινία θα παρουσιάζει το ειδύλλιο ανάμεσα στην Μπάρετ και τον θεατρικό συγγραφέα Ρόμπερτ Μπράουνινγκ στα μέσα του 19ου αιώνα. Ο πατέρας της προέβαλλε αρκετές αντιρρήσεις για το γάμο τους, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να παντρευτεί στα κρυφά. Εγκαταστάθηκαν στη Φλωρεντία, όπου η Ελίζαμπεθ έγραψε ένα από τα καλύτερά της έργα, το «Casa Guidi Windows». Οι ιδέες της ήταν πρωτοποριακές για εκείνη την εποχή καθώς έδωσε το δικό της αγώνα για την κατάργηση της δουλείας. 

Η Ελίζαμπεθ άρχισε να ασχολείται με την ποίηση, ενώ ήταν ακόμη παιδί. Εκπαιδεύτηκε στο σπίτι, και είχε πολύ καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας. Για κορίτσι της εποχής εκείνης ήταν πολύ μορφωμένη, και της είχε επιτραπεί να παρακολουθεί μαθήματα μαζί με τον αδερφό της. Το πρώτο της ποίημα δημοσιεύτηκε ανώνυμα, όταν ήταν δεκατεσσάρων ετών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δώσουμε στον κόσμο αυτή την συναρπαστική ιστορία αγάπης και είναι τεράστια τιμή που θα το κάνουμε με μια τόσο ταλαντούχα ομάδα ανθρώπων μπροστά και πίσω από την κάμερα», δήλωσε ο παραγωγός Stephen Kelliher της Bankside Films. «Αυτή η ταινία είναι μια κλασική ιστορία αγάπης που παρέχει κάτι εντελώς απροσδόκητο και σχετικό με το σύγχρονο κόσμο και είμαι ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι με μια τόσο εξαιρετική ομάδα ανθρώπων», συμπλήρωσε ο παραγωγός Damian Jones της DJ Films.

Εμίλια Κλαρκσειρά