Σινεμά|29.05.2019 18:42

Netflix: 5+1 ξένες πολιτικές σειρές που αξίζει να δεις (vids)

Άγγελος Γεραιουδάκης

Εδώ και μήνες διανύουμε μία ενδιαφέρουσα προεκλογική περίοδο, ενώ σε ένα μήνα περίπου θα έχουμε τις βουλευτικές εκλογές της χώρας. Θέλοντας να σας βάλουμε στο κλίμα των εκλογών, σας προτείνουμε έξι τηλεοπτικές σειρές που παίζονται στο Netflix και τα έχουν όλα: προεδρικές εκλογές, δράμα, ίντριγκες, δολοπλοκίες και αγωνία.

«Designated Survivor» (Ο επιζών της επόμενης μέρας)

Το «Designated Survivor» αναμένεται να επιστρέψει στο Netflix, αφότου το ABC αποφάσισε να το διακόψει ύστερα από δύο σεζόν. Ο Τομ Κίρκμαν (Κίφερ Σάδερλαντ), ένα κατώτερο μέλος του υπουργικού συμβουλίου, διορίζεται ξαφνικά πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από μια καταστροφική επίθεση στο αμερικανικό Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων. Ο Κίρκμαν θα αγωνιστεί για να κρατήσει τη χώρα και την οικογένειά του ενωμένη, ισορροπώντας στην πολύ ασταθή πολιτική αρένα, ενώ ταυτόχρονα ηγείται της αναζήτησης του υπεύθυνου για την επίθεση. Ο τρίτος κύκλος της δραματικής σειράς θα κάνει πρεμιέρα 7 Ιουνίου και θα αποτελείται από δέκα επεισόδια. 

«Bodyguard»

Το «Bodyguard» επικεντρώνεται στην ιστορία της Υπουργού Εσωτερικών του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, της οποίας τη φύλαξη αναλαμβάνει ένας βετεράνος στρατιωτικός, εν τω μέσω πολιτικών αναταραχών και τρομοκρατικών απειλών. Η δραματική σειρά έξι επεισοδίων έκανε στην πρεμιέρα της τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης που έχουν καταγραφεί σε όλα τα δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2006. 

«Crown» (Το στέμμα)

Η σειρά είναι βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα, περιγράφοντας με εκπληκτική ακρίβεια όσα οδήγησαν στη στέψη του μακροβιότερου μονάρχη στην παγκόσμια ιστορία, της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Ο πρώτος κύκλος καλύπτει την περίοδο από τον γάμο της με τον Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, το 1947 μέχρι τη ματαίωση του αρραβώνα της αδερφή της, της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, με τον Σμήναρχο Πίτερ Τάουνσεντ το 1955.

Ο δεύτερος κύκλος καλύπτει την περίοδο από την κρίση του Σουέζ το 1956 μέχρι την απόσυρση του τρίτου πρωθυπουργού της Βασίλισσας, του Χάρολντ Μακμίλαν, το 1963 και τη γέννηση του Πρίγκιπα Εδουάρδου το 1964. Ο τρίτος κύκλος θα συνεχίσει από το 1964, καλύπτοντας τις δύο περιόδους του Χάρολντ Ουίλσον ως πρωθυπουργού μέχρι το 1976, ενώ ο τέταρτος θα συμπεριλάβει την πρωθυπουργία της Μάργκαρετ Θάτσερ και θα παρουσιάσει τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ.

«Trump: An American Dream» (Ντόναλντ Τραμπ: Αμερικανικό όνειρο)

Η εξέλιξη της σύγχρονης Αμερικής μέσα από τη βιογραφία του Ντόναλντ Τραμπ, ενός στρυφνού επιχειρηματία που κατάφερε τελικά να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ. Σε κάθε επεισόδιο, φίλοι, συνεργάτες και επικριτές αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ζωής του, ενώ παράλληλα, ο κόσμος παρακολουθεί διάφορα στιγμιότυπα από τον βίο του. 

«House of Cards»

Έχει κερδίσει πολλές θετικές κριτικές και αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία. To 2013, το «House of Cards» έγινε η πρώτη πρωτότυπη online σειρά που προτάθηκε στα Βραβεία Emmy και εδραίωσε το Netflix στον τηλεοπτικό χάρτη. Η σειρά μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει 53 υποψηφιότητες στα Emmy, έχοντας κερδίσει επτά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου μεγάλου βραβείου Emmy για υπηρεσία streaming, το οποίο απονεμήθηκε στον Ντέιβιντ Φίντσερ στην κατηγορία «Καλύτερη Σκηνοθεσία Δραματικής Σειράς». 

Ακόμα και ο πρόεδρος Ομπάμα εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που η σειρά αποκρυσταλλώνει τηλεοπτικά τα πολιτικά ήθη και έθιμα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις σκέψεις του για τη σειρά στον ίδιο τον δημιουργό του Netflix, τον Ριντ Χέιστινγκς στο περιθώριο συνάντησης που είχε με επικεφαλής των τεχνολογικών κολοσσών της χώρας στον Λευκό Οίκο. Οι δύο πρώτες σεζόν της σειράς κόστισαν στο Netflix περίπου $100 εκατομμύρια. 

 

«Secret City» (Μυστική πόλη)

Κυβερνοεπιθέσεις, μυστική διπλωματία και κρυμμένα πάθη. Η υπόθεση πλέκεται γύρω από την μυστική πολιτική ζωή της Αυστραλίας την οποία θέλει να φέρει στο φως η δημοσιογράφος Χάριετ Ντάνκλεϊ. Το σενάριο της σειράς βασίζεται στα μυθιστορήματα δύο Αυστραλών δημοσιογράφων, Κρις Ούλμαν και Στιβ Λούισε («Marmalade Files» και «The Mandarin Code»), ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Έμμα Φρίμαν. Μίνι σειρά έξι 50λεπτων επεισοδίων που βλέπονται απνευστί. 

εκλογέςNetflix