Σινεμά|13.11.2018 13:24

H Εκκλησία του Σατανά μήνυσε το Netflix για τη Σαμπρίνα

Newsroom

Πριν από μερικές ημέρες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας του Σατανά, Λούσιεν Γκριβς, είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του στα social media, όσον αφορά την αναπαράσταση του Σκοτεινού Άρχοντα στη νέα σειρά του Netflix «The Chilling Adventures of Sabrina». 

Ο λόγος ήταν ότι οι παραγωγοί της σειράς χρησιμοποίησαν το σύμβολο τους - τον τραγόμορφο, φτερωτό δαίμονα Βαφομέθ - χωρίς την απαραίτητη άδεια. 

T

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Εκκλησία του Σατανά να κάνει μήνυση στο Netflix και στη Warner Brothers, ζητώντας 50 εκατ. δολάρια. Ισχυρίζεται πως το άγαλμα της σειράς έχει αρκετές ομοιότητες με το δικό τους, το οποίο είχε γίνει ευρύτερα γνωστό από καμπάνια στο Indiegogo το 2014. Αν και προοριζόταν να εγκατασταθεί δίπλα στις «Δέκα Εντολές» στο Καπιτώλιο της πολιτείας της Οκλαχόμα, κατέληξε στο Ντιτρόιτ μετά από διαμαρτυρίες. 

«Πολλοί που δεν ξέρουν για εμάς αναγνωρίζουν το μνημείο αυτό ως το μνημείο από το “Sabrina”», τόνισε ο Λούσιεν Γκριβς. Όπως υποστηρίζεται, η οργάνωση απευθύνθηκε στο Netflix και τη Warner με σκοπό την απομάκρυνση της απεικόνισης, ωστόσο το αίτημα έμεινε χωρίς απάντηση, οπότε και ακολούθησε τη νομική οδό. 

ΣαμπρίναΣατανιστέςNetflix