Σινεμά|13.11.2018 15:20

Οι «υπερήρωες» της Marvel αποχαιρετούν τον Σταν Λι (pics)

Newsroom

Ο άνθρωπος που έχτισε τον μύθο της Marvel πέθανε σε ηλικία 95 ετών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του TMZ, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου, όμως το πρωί της Δευτέρας πήγε στην κατοικία του, στο Hollywood Hills, ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Cedars-Sinai Medical Center, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Η μαγεία των ιστοριών του Σταν Λι είναι σε αυτές πρωταγωνιστούν ήρωες με πάθη και καταραμένο παρελθόν. Ο Σπάιντερ Μαν, ο Χαλκ, ο Daredevil , όλοι του οι ήρωες αδυνατούν να ξεπεράσουν τις ψυχολογικές τους αδυναμίες. Μαζί με τους Kirby και Steve Ditko, δημιούργησε εκτός των προαναφερθέντων, τους Εκδικητές, τους 4 Φανταστικούς, τον Μαύρο Πάνθηρα, τους X-Men και πολλούς άλλους.

Από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο οποίος πριν γίνει Iron Man πάλευε να ορθοποδήσει ως ηθοποιός, μέχρι απλούς θαυμαστές που γνώρισαν και αγάπησαν τον Σταν Λι, τον αποχαιρετούν λίγο μετά την είδηση του θανάτου του.

T

«Για τις απίθανες περιπέτειες που μας πρόσφερα οι ιστορίες σου», έγραψε ο Κρις Χέμσγουορθ.

T
T
T

«Σήμερα χάσαμε έναν από τους σπουδαίους», σημείωσε η Ζόε Σαλντάνα.

T

«Έζησες μια γεμάτη ζωή. Νιώθω τυχερός που σε γνώρισα και έγινα κομμάτι του κόσμου που έφτιαξες», ανέφερε ο Κρις Πρατ.

T

«Πολύ, πολύ λυπηρή μέρα. Αναπαύσου εν δυνάμει Θείε Σταν. Έκανες τον κόσμο καλύτερο μέσα από τη δύναμη της μοντέρνας μυθολογίας και της αγάπης σου γι΄αυτή την αδέξια δουλειά του να είναι κανείς άνθρωπος. Μας επέτρεψες να γίνουμε υπεράνθρωποι. Νιώθω τιμή που αποτέλεσα μέρος της συναστρίας του Σταν», έγραψε ο Μαρκ Ράφαλο.

T
T
T

Σταν ΛιMarvel