Σινεμά|10.06.2019 17:05

Χαμένο Σύμβολο: Το βιβλίο του Νταν Μπράουν διασκευάζεται για την τηλεόραση

Newsroom

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC ετοιμάζει μια νέα δραματική σειρά με τίτλο «Λάνγκντον», που θα βασίζεται στο επιτυχημένο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν «Το χαμένο σύμβολο». 

Μόλις φτάνει στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να δώσει μια διάλεξη, ο Ρόμπερτ Λάνγκντον έρχεται αντιμέτωπος με ένα παράξενο αντικείμενο στο οποίο βρίσκονται χαραγμένα πέντε σύμβολα. Πρόκειται για ένα είδος πρόσκλησης από αρχαίους καιρούς, και ο παραλήπτης είναι αναπόφευκτο να οδηγηθεί σε έναν κόσμο απόκρυφης και εσωτερικής, σοφίας χαμένο προ πολλού. 

Όταν ο Πίτερ Σόλομον πέφτει θύμα απαγωγής, ο Λάνγκντον καταλαβαίνει ότι ο μόνος τρόπος να σώσει τον φίλο και μέντορά του είναι να δεχτεί την πρόσκληση-πρόκληση του αντικειμένου, να σπάσει τον κώδικα και να ακολουθήσει τα ίχνη ως το τέλος. Έτσι, δεν αργεί να βρεθεί στο λαβύρινθο από στοές, κρυμμένους ναούς και αθέατες κρύπτες που βρίσκονται κάτω από την Ουάσινγκτον. Σε αυτό το σκοτεινό και επικίνδυνο σύμπαν κυριαρχούν τα ανεξιχνίαστα μυστικά των Μασόνων και οι αποκαλύψεις του Λάνγκντον οδηγούν σε μια ασύλληπτη και αμείλικτη αλήθεια. 

Στην παραγωγή και το σενάριο της σειράς θα είναι ο Daniel Cerone, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος ηθοποιός θα υποδυθεί τον νεαρό καθηγητή, Ρόμπερτ Λάνγκντον.  

Ποιος είναι ο Νταν Μπράουν

Ο Νταν Μπράουν, ένας από τους πλέον πολυδιαβασμένους συγγραφείς παγκοσμίως, γεννήθηκε το 1964 στο Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ. Εκτός από τον περίφημο «Κώδικα Da Vinci», έχει γράψει άλλα τρία μυθιστορήματα, «Το χαμένο σύμβολο», «Άγγελοι και Δαίμονες» και «Inferno», στα οποία κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Λάνγκντον.

Επίσης, έχει γράψει τα θρίλερ «Αρκτική Παγίδα» και «Ψηφιακό οχυρό». Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 52 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα. Σήμερα, ο Νταν Μπράουν ζει στη Νέα Αγγλία με τη σύζυγό του. Όλα τα βιβλία του συγγραφέα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Νταν Μπράουνσειρά