Σινεμά|11.06.2019 21:13

«The Nightingale»: Η νέα ταινία με τις σοκαριστικές σκηνές βίας

Newsroom

Από τις 5 μέχρι τις 16 Ιουνίου στο φημισμένο Sydney «Film Festival» προβάλλονται αρκετές νέες ταινίες, αλλά μία από αυτές έχει προκαλέσει αίσθηση, κυρίως λόγω των πολλών αποχωρήσεων που παρατηρείται στις αίθουσες προβολής. 

Πρόκειται για το «The Nightingale», τη νέα ταινίας της αυστραλίδας, Τζένιφερ Κεντ, που είχε σκηνοθετήσει το «Babadook» και μέχρι στιγμής έχει σοκάρει το κοινό που έσπευσε να το παρακολουθήσει. 

Οι σκηνές του βιασμού και η ωμή βία, ώθησαν θεατές να αποχωρήσουν από την αίθουσα, με αρκετούς να διαμαρτύρονται για όσα αντίκρυσαν. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα, η πιο σκληρή σκηνή είναι στο πρώτο ημίωρο της ταινίας και σε αυτή η πρωταγωνίστρια βιάζεται, ενώ ο σύζυγός της και το μωρό της δολοφονούνται στο ίδιο δωμάτιο.

Την ταινία βέβαια υπερασπίστηκαν τόσο η σκηνοθέτης όσο και η Άισλινγκ Φανκιόσι (η Λιάνα Σταρκ από το Game of Thrones): «Έχουμε κάνει αυτή την ταινία σε συνεργασία με τους πρεσβύτερους των Αβοριγίνων της Τασμανίας και επίσης αισθάνονται ότι είναι μια ειλικρινής και απαραίτητη απεικόνιση της ιστορίας τους που κάποιος πρέπει να πει. Παραμένω εξαιρετικά υπερήφανη για την ταινία», είπε η ηθοποιός. 

The Nightingale