Σινεμά|25.06.2019 20:56

Φεστιβάλ της Ρώμης: Ντοκιμαντέρ για τον Παβαρόττι - Τιμάται ο Μπιλ Μάρεϊ

Newsroom

Ο αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Μάρεϊ θα τιμηθεί για το σύνολο της καριέρας του στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ρώμης (17-27 Οκτωβρίου). Εκεί ο σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ θα παρουσιάσει ένα ντοκιμαντέρ για τον ιταλό τενόρο Λουτσιάνο Παβαρόττι, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Ο 68χρονος Μάρεϊ που έχει πάρει μέρος σε περίπου 60 ταινίες μεγάλου μήκους, ανάμεσά τους οι «An Endless Day» (1993), «Ghostbusters» (1984), «The Life Aquatic with Steve Zissou» («Υδάτινες Ιστορίες», 2004), «Εντ Γουντ» (1994), «Χαμένοι στη μετάφραση» (2003), «The Grand Budapest Hotel» ("Ξενοδοχείο Grand Budapest", 2014). Επίσης ο Μάρεϊ θα είναι ο οικοδεσπότης μιας συνάντησης με το κοινό του φεστιβάλ.

Το βραβείο για το σύνολο της καριέρας του θα λάβει από τον αμερικανό κινηματογραφιστή Γουές 'Αντερσον, ο οποίος σκηνοθέτησε τον ηθοποιό στις ταινίες «Ξενοδοχείο Grand Budapest» και «Υδάτινες Ιστορίες».

Το 14ο φεστιβάλ της Ρώμης θα προσφέρει επίσης μια συνάντηση με τον σκηνοθέτη και παραγωγό Ρον Χάουαρντ («Απόλλων 13», «Κώδικας Ντα Βίντσι», «Rush») που θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ του για τον θρύλο της όπερας, τον Ιταλό τενόρο Λουτσιάνο Παβαρόττι, που έφυγε από τη ζωή το 2007. Η ταινία βγαίνει το καλοκαίρι στις αμερικανικές και στις βρετανικές αίθουσες.

Προγραμματίζονται επίσης δύο αφιερώματα στους κινηματογραφιστές: Μαξ Οφύλς (Γερμανός 1902-1957) και τον Χιροκάζου Κόρε-έντα (Ιάπωνας), ο οποίος θα βρίσκεται στο φεστιβάλ με την ευκαιρία αυτή.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ της Ρώμης, που δεν περιλαμβάνει διαγωνιστικό τμήμα, προβλέπει επίσης την προβολή μιας βελτιωμένης εκδοχής του «Satyricon» (Σατυρικόν) του Φεντερίκο Φελίνι για την 50η επέτειο από τη δημιουργία της θρυλικής ταινίας.

Ρώμηφεστιβάλ