Σινεμά|04.07.2019 17:48

Κόβουν σκηνή από το «Toy Story» μετά από 20 χρόνια για σεξουαλική παρενόχληση (vid)

Newsroom

Μια σκηνή από το «Toy Story 2» αποφάσισε να αφαιρέσει η Disney εξαιτίας του κινήματος #MeToo. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη σκηνή που ο Στίνκι Πιτ χαϊδεύει στα χέρια τις δύο Μπάρμπι που πρωταγωνιστούν, ενώ ταυτόχρονα τους υπόσχεται πως θα μπορούσε να τους δώσει ένα σημαντικό ρόλο στην επόμενη ταινία «Toy Story», την τρίτη κατά σειρά. Το χιουμοριστικό βίντεο αφορούσε το 1999, πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η περικοπή της συγκεκριμένης σκηνής δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, ωστόσο κατεγράφη από χρήστες του διαδικτύου και της πλατφόρμας Reddit, ενώ αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα του Realease News. Η περικοπή αφορά και στο ψηφιακό κατέβασμα της ταινίας από την σελίδα της Disney.

Το περιστατικό έρχεται λίγο καιρό, αφότου ο σκηνοθέτης του «Toy Story» και πρώην επικεφαλής της Pixar, Τζον Λάσετερ απομακρύνθηκε από την Disney έπειτα από μια σειρά καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος συναδέλφων του. Σε ανακοίνωσή του προς το προσωπικό της εταιρείας, είχε ζητήσει συγγνώμη από «οποιονδήποτε δέχθηκε μια μη συναινετική περίπτυξη ή κάποια άλλη χειρονομία που υπερέβη τα όρια υπό οιανδήποτε μορφή εκ μέρους του». Ο Λάσιτερ παραδέχθηκε ότι «δεν κατάφερε» να εμπνεύσει μια κουλτούρα «εμπιστοσύνης και σεβασμού» μέσα στα κινηματογραφικά του στούντιο. «Πρόσφατα είχα πολλές δύσκολες συζητήσεις, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα επώδυνες για μένα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να έρχεσαι αντιμέτωπος με τα λάθη σου, όμως είναι ο μόνος τρόπος να μάθεις», είχε τονίσει πριν από ένα χρόνο.

Θυμίζουμε ότι το #ΜeToo είχε ξεκινήσει πριν δέκα χρόνια από την Αμερικανίδα μαύρη ακτιβίστρια Ταράνα Μπέρκ. H ίδια, έχοντας υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, θέλησε να δημιουργήσει ένα συνδετικό κρίκο κατανόησης μεταξύ των γυναικών που έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση, για να δείξει στις γυναίκες αυτές πως δεν είναι μόνες. Ωστόσο, ποτέ δεν πήρε τόση δημοσιότητα ως κίνημα, όσο τώρα.

σεξουαλική παρενόχλησηToy Story