Σινεμά|10.07.2019 16:57

Judy: Η Ρενέ Ζελβέγκερ υποδύεται την Τζούντι Γκάρλαντ στο κύκνειο άσμα της (vid)

Άντα Δαλιάκα

Ένα από τα πιο φωτισµένα αλλά και τραγικά αστέρια του Χόλιγουντ, η Τζούντι Γκάρλαντ, επιστρέφει στην κινηµατογραφική οθόνη. Η βιογραφία «Judy» του Ρούπερτ Γκουλντ -το πρώτο µεγάλης διάρκειας τρέιλερ της οποίας µόλις κυκλοφόρησε- φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις τελευταίες µέρες της ζωής της σταρ έχοντας ως πρωταγωνίστρια τη Ρενέ Ζελβέγκερ. Εκτός σινεµά για ένα διάστηµα ωστόσο, επιλεκτική και ιδιαίτερα γενναία στις επιλογές της, η Ζελβέγκερ ενσαρκώνει την ηθοποιό στο λυκόφως της ζωής της.

Το φιλµ ανοίγει αυλαία τον χειµώνα του 1968, όταν η Γκάρλαντ έδινε συναυλίες επί πέντε βδοµάδες στο κατάµεστο κλαµπ «The Talk Of The Town» του Λονδίνου. Τριάντα χρόνια µετά την επιτυχία-σταθµό στην καριέρα της του «Μάγου του Οζ», έχει να αντιµετωπίσει τις επιλογές καριέρας και τις απαιτήσεις της µητρότητας, τις καταχρήσεις, τους προσωπικούς της δαίµονες και τη µεγάλη νοσταλγία της πρώιµης δόξας.

Η ταινία αποτελεί κινηµατογραφική µεταφορά του θεατρικού µιούζικαλ «End of the Rainbow» του Πίτερ Κίλτερ και ταυτόχρονα µια αναδροµή στις τελευταίες ηµέρες δόξας της σταρ, στο δικό της «τέλος του ουράνιου τόξου» πριν τον θάνατό της από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών τον Ιούνιο του 1969, σε ηλικία µόλις 47 ετών. «Δεν θα µε ξεχάσετε, έτσι δεν είναι; Υποσχεθείτε ότι δεν θα το κάνετε» λέει η Τζούντι Γκάρλαντ στο κοινό της σε µία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του τρέιλερ.

Πράγµατι, πενήντα χρόνια µετά τον θάνατό της, ο µύθος της κρατάει ακόµα, και αν οι προβλέψεις επαληθευτούν, η Ρενέ Ζελβέγκερ µε την ερµηνεία της και την απίστευτη µεταµόρφωσή της για την οποία πήρε ειδικά µαθήµατα χορού και τραγουδιού ενώ ξόδευε καθηµερινά δύο ώρες στο µακιγιάζ, βαδίζει σταθερά και σίγουρα προς µία υποψηφιότητα για Όσκαρ. Το σενάριο της βιογραφίας «Judy» υπογράφει ο Τοµ Εντς («The Crown») και η έξοδος της ταινίας στις αίθουσες προγραµµατίζεται για τις 27 Σεπτεµβρίου.

Ρενέ ΖελβέγκερμιούζικαλΧόλιγουντ