Σινεμά|18.07.2019 17:46

Gossip Girl: Επιστρέφει με νέα επεισόδια - Η επίσημη ανακοίνωση

Newsroom

Μία από τις πιο αγαπημένες σειρές των '00s επιστρέφει στη μικρή οθόνη με νέα επεισόδια. Συγκεκριμένα, η WarnerMedia ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ένα spin off για την διάσημη τηλεοπτική σειρά στην νέα υπηρεσία streaming HBO Max

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Variety, η ιστορία στα δέκα νέα επεισόδια διαδραματίζεται οκτώ χρόνια μετά το φινάλε της αρχικής τηλεοπτικής σειράς και θα παρακολουθεί μια νέα γενιά πλούσιων παιδιών της Νέας Υόρκης, που τίθενται επίσης υπό το «άγρυπνο μάτι» του περίφημου ιστότοπου «Gossip Girl». Ο καινούργιος κύκλος θα εξερευνά πόσο άλλαξαν τα social media και η σύγχρονη πραγματικότητα της Νέας Υόρκης τα χρόνια που μεσολάβησαν.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής, αν στα νέα επεισόδια θα επιστρέψουν κάποιοι από τους αρχικούς πρωταγωνιστές. Ο Τσέις Κρόφορντ, η Λέιτον Μίστερ και η Μπλέικ Λάιβλι έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να συμμετάσχουν ξανά στη σειρά, ενώ τα πράγματα περιπλέκονται για τον Πεν Μπάντζλι καθώς αυτήν την περίοδο κάνει γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο του «You», αλλά και τον Εντ Γουέστγουικ καθώς πρωταγωνιστεί στο «White Gold» του BBC Two. Οι Τζος Σβαρτς και Στέφανι Σάβατζ θα υπογράψουν το σενάριο και την παραγωγή της πρωτότυπης σειράς. 

Η πιο στιλάτη σειρά που έχει υπάρξει ποτέ

Το «Gossip Girl» έκανε πρεμιέρα στο αμερικάνικο κανάλι CW στις 19 Σεπτεμβρίου του 2007. Η ιστορία εστίαζε στις ταραχώδεις ζωές εφήβων που ανήκουν στην ανώτερη κοινωνική τάξη του Upper East Side στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

T
T

Η σειρά ξεκινούσε με την επιστροφή της έφηβης it girl, Σερίνα βαν ντερ Γούτσεν (Μπλέικ Λάιβλι), μετά από τη «μυστηριώδη εξαφάνιση» της. Η Gossip Girl ανακαλύπτει ότι η Σερίνα είχε πάει σε οικοτροφείο στην Κορνουάλη του Κονέκτικατ, αλλά κανένας δεν την υποδέχτηκε στον Μανχάταν με ενθουσιασμό. Η Μπλερ Γουάλντορφ (Λέιτον Μίστερ), της οποίας οι δημιουργοί την περιγράφουν ως «η βασίλισσα στο κέντρο του δικού τους παιχνιδιού σκάκι», είναι η Queen B του κολεγίου Constance Saint Jude prep school. Αυτή επίσης είναι η παιδική «κολλητή φίλη» και περιστασιακός αντίπαλος της Σερίνα βαν ντερ Γούτσεν. Ακόμη, στην ιστορία πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ο υπότροφος Νταν Χάμφρει (Πεν Μπάντζλι), ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως τον «outsider» από το Μπρούκλιν, την πρώτη αγάπη της Μπλερ, και το δήθεν «Golden Boy», Νέιτ Αρτσιμπάλτ (Τσέις Κρόφορντ), και το «κακό αγόρι» και φυσικός κληρονόμος μίας τεράστιας περιουσίας Τσακ Μπας (Εντ Γουέστγουικ), ο οποίος είναι μέρος της ελίτ του Μανχάταν.

T
T

Άλλοι χαρακτήρες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ταραχώδη ζωή αυτών των εφήβων είναι η Βανέσσα Άνταμς (Τζέσικα Ζορ), παιδική κολλητή φίλη του Νταν, η Τζένυ Χάμφρει (Τέιλορ Μόμσεν), η έφηβη αδερφή του Νταν, την οποία η Μπλερ χαρακτηρίζει ως «Little J». Στην συνέχεια, στη σειρά υπάρχουν η Λίλυ βαν ντερ Γούτσεν (Κέλι Ράδερφορντ), μητέρα της Σερίνα και εξίσου κληρονόμος μίας πολύ μεγάλης περιουσίας και ο Ρούφους Χάμφρει, πρώην ιδρυτής του συγκροτήματος Lincoln Hawk και πρώην εραστής της Λίλυ. Ο Ρούφους είναι πατέρας  και επίσημος κηδεμόνας του Νταν και της Τζένυ. Επίσης, σε αρκετά επεισόδια εμφανίζεται και ο πατέρας του Τσακ Μπας, Μπαρτ Μπας, ο οποίος είναι ένας αγενής και πάμπλουτος επιχειρηματίας του Μανχάταν. Τέλος, μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία της σειράς είναι η Ντορότα (Σουζάνα Τσαντκόφσκι), η ιδιωτική υπηρέτρια της Μπλερ ήδη από τα παιδικά της χρόνια.

T

Η επιτυχία του «Gossip Girl» έφτασε και σε χώρες εκτός των ΗΠΑ. Η σειρά έλαβε ένα μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων για βραβεία καθώς και 18 Βραβεία Teen Choice. Ο τελευταίος κύκλος της σειράς, αποτελούμενη από δέκα επεισόδια, έκανε πρεμιέρα στις 8 Οκτωβρίου του 2012 και ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2012.

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από τα παρασκήνια της σειράς 

Η Μπλέικ Λάιβλι ήταν έτοιμη να αφήσει την υποκριτική και να ξεκινήσει το κολέγιο, όταν της προσφέρθηκε ο ρόλος της Σερίνα βαν ντερ Γούτσεν. Μάλιστα, προσπάθησε να απορρίψει τον ρόλο όταν της έγινε η πρώτη πρόταση, αλλά η παραγωγή κατάφερε να την πείσει. «Είπα ‘Όχι, θέλω να πάω στο κολλέγιο. Ευχαριστώ πάντως», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της η ξανθιά ηθοποιός. «Μετά όμως μου είπαν πως μπορώ να πηγαίνω στο Columbia University μια φορά την εβδομάδα και ότι μετά από ένα χρόνο στο show τα πράγματα θα ηρεμήσουν και ότι η ζωή μου θα γίνει και πάλι φυσιολογική», κατέληξε.

Η Λέιτον Μίστερ ήθελε αρκετά τον ρόλο της Μπλέικ που έβαψε τα μαλλιά της για να τον πάρει. «Ήρθε και ήταν πολύ αστεία, πολύ έξυπνη. Αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα: ήταν ξανθιά», είχε αποκαλύψει ο Σβαρτς από την παραγωγή της σειράς. «H Μπλέικ ηταν ξανθιά, και η Serena προφανώς έπρεπε να είναι ξανθιά. Οπότε η Leighton πήγε στο νιπτήρα και έβαψε τα μαλλιά της. Το ήθελε πολύ». 

T

Τέλος, ο Τσέις Κρόφορντ και ο Εντ Γουέστγουικ ήταν συγκάτοικοι σε ένα διαμέρισμα στο Chelsea, όταν γύριζαν τη σειρά, ενώ η Ιβάνκα Τραμπ και ο Τζάρεντ Κούσνερ έκαναν μια εμφάνιση στη σειρά μόνο «για τα λεφτά».

T
Gossip GirlΜπλέικ Λάιβλι