Σινεμά|22.07.2019 15:45

HBO: Η εκπληκτική Έλεν Μίρεν στο τρέιλερ της σειράς «Μεγάλη Αικατερίνη» (vid)

Newsroom

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Έλεν Μίρεν υποδύεται τη Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας στη νέα mini σειρά του HBO, της οποίας το τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε. Η 73χρονη ηθοποιός, μάλιστα, έχει ρωσική καταγωγή. Μάλιστα, γεννήθηκε με το όνομα Ilyena Mironov. Το δράμα τοποθετείται στα τελευταία χρόνια της 34χρονης βασιλείας της και περιλαμβάνει γυρίσματα σε Ρωσία, Λετονία και Λιθουανία.

Μετά τον ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ, που της χάρισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του Στίβεν Φρίαρς, αλλά κι εκείνον της Ελισάβετ της Α’ στη μίνι σειρά του ΗΒΟ, η Έλεν Μίρεν κάθεται ακόμα μια φορά σε έναν θρόνο.

Το σενάριο της σειράς υπογράφει ο Νάιτζελ Γουίλιαμς, υπεύθυνος και για τη μίνι σειρά «Elizabeth I» της Μίρεν, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο έμπειρος στις βασιλικές υποθέσεις Φίλιπ Μάρτιν του «The Crown», ο οποίος είχε επίσης σκηνοθετήσει τη Μίρεν στην εμβληματική βρετανική αστυνομική σειρά «Prime Suspect».

Δείτε το τρέιλερ:

Η Έλεν Μίρεν δεν πολυσυμπαθεί το Netflix

«Αγαπώ το Netflix, αλλά να πάει να γαμηθεί το Netflix! Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να κάθεσαι στο σινεμά. Τα φώτα σβήνουν και ξεκινάει αυτή η υπέροχη στιγμή της χαλαρότητας και της προσμονής γιατί ξέρεις ότι θα διασκεδάσεις για δύο ώρες» είχε δηλώσει η Έλεν Μίρεν.

Το σχόλιο έλαβε δυνατό χειροκρότημα από τους δημοσιογράφους και τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο της βιομηχανίας του κινηματογράφου, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στην αίθουσα παρουσίασης. 

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελεν Μίρεν τοποθετείται δημόσια εναντίον του Netflix. Πριν από ένα χρόνο, η ηθοποιός είχε αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «The i» ότι το Netflix έχει αρνητικά αποτελέσματα στους κινηματογραφιστές, οι οποίοι εξακολουθούν να δημιουργούν ταινίες που προορίζονται για τον κινηματογράφο.

Ελεν ΜίρενHBO