Σινεμά|01.08.2019 14:33

Σμαραγδής: Το τεράστιο χρέος και ο άνθρωπος που τον γλίτωσε από τη φυλακή (vid)

Newsroom

Το τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ σε συνεργασία με Έλληνες διδάσκοντες του ΜΙΤ, παρουσίασε ένα τιμητικό αφιέρωμα για τον Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδήστο πλαίσιο του οποίου προβλήθηκαν οι τρεις ταινίες του «Καβάφης, «El Greco», «Καζαντζάκης»

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή «Καλοκαίρι not» του OPEN και μίλησε για την καριέρα του, τις μεγάλες επιτυχίες του, το βιβλίο που ετοιμάζει σχετικά με τα εμπόδια, για την γυναίκα του, αλλά και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

«Οι αρνητικές κριτικές δεν έκαναν κακό στην ταινία μου, αλλά σε αυτούς που τις γράψανε. Είναι μία ομάδα ανθρώπων που νομίζουν πως οι ταινίες είναι μοσχαράκια που τα βάζεις σε ένα τραπέζι και τα κόβεις. Δεν ξέρουν να πάρουν την αγάπη. Το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ στην Αμερική, έβαλαν και δεύτερη αίθουσα για να χωρέσουν ώστε να δουν την ταινία», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Γιάννης Σμαραγδής αποκάλυψε πως μετά την ταινία «Χαβιάρι» βρέθηκε με ένα τεράστιο χρέος, περίπου ένα εκατομμύριο. «Έχω πεινάσει πολύ στη ζωή μου. Γλίτωσα τη φυλακή από τη καλοσύνη ενός ανθρώπου. Τον έχω βάλει στους τίτλους της ταινίας "Καζαντζάκη"». 

Γιάννης ΣμαραγδήςσκηνοθέτηςΚαλοκαίρι #not