Σινεμά|02.08.2019 11:47

Ραλφ Λόρεν: Η ζωή του διάσημου σχεδιαστή γίνεται ντοκιμαντέρ

Newsroom

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Very Ralph» σε σκηνοθεσία και παραγωγή της Σούζαν Λέισι περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον ίδιο τον Ραλφ Λόρεν, ο οποίος μιλά για τα παιδικά του χρόνια στο Μπρονξ, το ξεκίνημα της καριέρας του και για το πώς έχτισε μία αυτοκρατορία συνώνυμη του αμερικανικού στυλ. Ο Ραλφ Λόρεν αναφέρεται ακόμη στον πέντε δεκαετιών γάμο του, το πρωτοποριακό όραμά του, με καινοτόμες ιδέες, όπως η δημιουργία εντυπωσιακών καταστημάτων λιανικής πώλησης και η προώθηση της ποικιλομορφίας στις επιδείξεις μόδας, την κριτική που έχει δεχθεί και τις διαφημιστικές καμπάνιες του.

Η οικογένεια και οι φίλοι του, όπως ο εκλιπών Γερμανός σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, η Βελγίδα σχεδιάστρια μόδας, Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, το μοντέλο Ναόμι Κάμπελ, η αρχισυντάκτρια της Vogue, Άννα Γουίντουρ και πολλοί άλλοι μιλούν στο ντοκιμαντέρ για τον Ραλφ Λόρεν.

T

«Με μια εκπληκτική ικανότητα να μετατρέπει τα όνειρά του σε πραγματικότητα, ο Ραλφ Λόρεν δημιούργησε έναν ισχυρό οίκο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που έγινε η ζωντανή ενσάρκωση της Αμερικανικής αισιοδοξίας και του Αμερικανικού Ονείρου», αναφέρεται στην περίληψη της ταινίας.

T

Η πρώτη σειρά ανδρικών ρούχων του Ραλφ Λόρεν, Polo, έκανε ντεμπούτο το 1968. Η αυτοκρατορία επεκτάθηκε από τότε σε γυναικεία ενδύματα, αρώματα και έπιπλα σπιτιού. Τα σχέδια του 79χρονου σχεδιαστή είχαν αντίκτυπο στο Χόλιγουντ: Η Νταϊάν Κίτον και ο Γούντι Άλεν φορούσαν Ralph Lauren στην ταινία «Annie Hall» (Νευρικός Εραστής) και ο ίδιος ο Λόρεν εμφανίστηκε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Friends». Επίσης, σχεδίασε τις στολές της εθνικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ, Team USA για αρκετούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

T

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ταινία – πορτρέτο θα προβληθεί στις 12 Νοεμβρίου από το HBO.

μόδαντοκιμαντέρΡαλφ Λόρεν