Φεστιβάλ Βενετίας 2019: Οι ταινίες φαβορί, το gender equality και ο Ρόμαν Πολάνσκι
NewsroomΠαραδοσιακά είναι το Φεστιβάλ που βγάζει τις κυρίαρχες ταινίες των Όσκαρ. Αλλά ακόμα κι όταν δε συμβαίνει αυτό, το Φεστιβάλ της Βενετίας έχει πάντα να αναδείξει εκείνη τη μία που θα συζητηθεί όσο τίποτα από τους κριτές.
Στο φετινό line up των 21 ταινιών, εκείνη που φαίνεται να προπορεύεται για το Χρυσό Λιοντάρι από τις χολιγουντιανές παραγωγές είναι το Joker κι αυτό κυρίως λόγω Χοακίν Φίνιξ. Πολύ πιο πιθανό είναι, όμως, ο Φίνιξ να πάρει το βραβείο για άνδρες ηθοποιούς και το βραβείο ταινίας να πάει κάπου αλλού.
Πού αλλού; Είτε στο Truth είτε στο Laundromat. Σε αμερικάνικα βραβεία, το δεύτερο θα έπαιρνε ασυζητητί το μεγάλο βραβείο, αφού καταπιάνεται με ένα σκάνδαλο, τα Panama Papers, και πρωταγωνιστεί η Μέριλ Στριπ.
Εδώ όμως είναι ο ευρωπαϊκός νόμος. Κι αυτός λέει ότι οι χολιγουντιανές παραγωγές παίρνουν απλώς το πουσάρισμα εν όψει Όσκαρ και ο Χρυσός Λέοντας πάει σε άλλης μορφής αφήγηση. Γι΄αυτό το Truth είναι στα δικά μας μάτια το φαβορί.
Ας δούμε όμως λίγο πιο λεπτομερώς τις ταινίες που θεωρούμε ότι θα ξεχωρίσουν.
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Όσο ζω, Μαζώ» - Μια ζωή έξω από τα καλούπια
- Θρίλερ δίχως τέλος στην Κυψέλη: Βρήκαν δεύτερη σακούλα με κόκκαλα στην Αλεπότρυπα
- Τσίπρας στο ethnos.gr: Πρέπει να αλλάξουν οι κλίμακες φορολογίας για να μην χαθούν οι αυξήσεις στους μισθούς
- Πώς το GPS μελλοντικά θα κρίνει την έκβαση πολέμων - Οι νέες κυβερνοεπιθέσεις «αλλοίωσης» χώρου και χρόνου