Σινεμά|21.11.2018 19:25

Ελληνική διάκριση στα βραβεία Eurimages

Newsroom

Μια µεγάλη διάκριση για τον ελληνικό κινηµατογράφο είναι αυτή που ανακοινώθηκε χθες, το περίοπτο βραβείο Eurimages Co-Production Award - Prix Eurimages, η µεγαλύτερη αναγνώριση για Ευρωπαίο κινηµατογραφικό παραγωγό που τα επερχόµενα 31α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηµατογράφου αποδίδουν φέτος στον Γιώργο Καρναβά και τον Κωνσταντίνο Κοντοβράκη της εταιρείας Heretic.

Το βραβείο που απονέµεται από το Eurimages, επίσηµο όργανο του Συµβουλίου της Ευρώπης για την ενίσχυση της κινηµατογραφικής παραγωγής, θεσπίστηκε το 2007 και απονέµεται σε Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι τυχαίνει να είναι και οι νεότεροι παραλήπτες στην ιστορία του θεσµού για πρώτη φορά.

Το βραβείο αποσκοπεί στο να αναδείξει «τον αποφασιστικό ρόλο των συµπαραγωγών στην ανάπτυξη διεθνών δεσµών και ανταλλαγών». Σύµφωνα µε το σκεπτικό της επιτροπής, η φετινή βράβευση των Ελλήνων παραγωγών «αναγνωρίζει τον σηµαντικό ρόλο τους στην ευρωπαϊκή κινηµατογραφική βιοµηχανία, καθώς και τη συµβολή τους στην ανάπτυξη και προώθηση του κλάδου των συµπαραγωγών και κατ’ επέκταση της πολιτιστικής ποικιλοµορφίας».

Ο Γ. Καρναβάς και ο Κ. Κοντοβράκης ίδρυσαν τη Heretic το 2013, µε εξαρχής σαφή διεθνή προσανατολισµό. Από τότε µέχρι σήµερα η εταιρεία έχει υλοποιήσει και συµµετάσχει σε περισσότερα από 35 κινηµατογραφικά πρότζεκτ, µεταξύ των οποίων οι ταινίες «Ο Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου, οι «Θεριστές» του Ετιέν Καλός και το «Ακίνητο ποτάµι» του Αγγελου Φραντζή.

Η φετινή τελετή απονοµής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηµατογράφου θα πραγµατοποιηθεί στις 15 ∆εκεµβρίου στη Σεβίλλη.

βραβείοκινηματογράφοςEurimages