Σινεμά|02.02.2019 22:16

The Nightflyer: Η σειρά του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν έκανε πρεμιέρα στο Netflix (vid)

Newsroom

Το «The Nightflyer» ξεκίνησε ως νουβέλα του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν το 1980, συμπεριλήφθηκε στη συλλογή διηγημάτων που κυκλοφόρησε το 1985 με τον ίδιο τίτλο κι ενέπνευσε την ομότιτλη ταινία του ΤιΣι Μπλέικ το 1987.

Τώρα, το Syfy το διασκευάζει σε σειρά δέκα επεισοδίων, ξεπερνώντας σε κόστος παραγωγής το «The Expanse και το Killjoys». Το Netflix βρίσκεται στο κομμάτι της συμπαραγωγής αναλαμβάνοντας την διανομή του σόου και εκτός  Η.Π.Α.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο μέλλον, 75 χρόνια μετά από σήμερα και εστιάζει στο επανδρωμένο από οκτώ επιστήμονες διαστημόπλοιο «The Nightflyer» και έναν ακόμη επιβάτη με ισχυρές τηλεπαθητικές ικανότητες, που επιχειρούν μία αποστολή στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος. Απώτερος στόχος τους είναι να επιδιώξουν επαφή με εξωγήινες πλάσματα που προσιδιάζουν περισσότερο σε μύθο παρά σε πραγματικότητα.  Απροσδόκητα λοιπόν, αρχίζουν να υπολειτουργούν διάφορα τμήματα του σκάφους και βίαια γεγονότα αρχίζουν να αφανίζουν σιγά σιγά το πλήρωμα.

Ο σκοπός της σειράς είναι να στήσει ένα μυστήριο τρόμου, ενώ από το καστ ξεχωρίζει η πρωτοεμφανιζόμενη Τζούντι Τέρνερ-Σμιθ που, με τη βοήθεια καλών επιλογών, μπορεί να κοιτάει μεγάλη καριέρα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Δρ. Άγκαθα Μάθισον εμφανίζεται η Γκρέτσεν Μολ, γνωστή από τη σειρά «Boardwalk Empire».

The NightflyerΤζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν