Σινεμά|26.09.2019 18:59

Χρυσές Σφαίρες 2020: Ο Τομ Χανκς θα τιμηθεί για το σύνολο της καριέρας του

Άντα Δαλιάκα

Πολυβραβευμένος, δημοφιλής και πολύ αγαπητός στο παγκόσμιο κοινό, σταρ αλλά και προσιτός σαν ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, εξίσου εντυπωσιακός στην κωμωδία όσο και στο δράμα, ο Τομ Χανκς θα είναι ο αποδέκτης του βραβείου Cecil B. deMille στην 77η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

«Για πάνω από τρεις δεκαετίες ο Τομ Χανκς γοητεύει το κοινό με μια ευρεία ποικιλία χαρακτήρων. Όσο γοητευτικός είναι στην μεγάλη οθόνη, άλλο τόσο εξαιρετικός είναι και σαν σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης. Είναι τιμή μας να προσθέσουμε το όνομα του Τομ Χανκς στη λίστα όσων έχουν κερδίσει το Cecil B. deMille: από τον Μάρτιν Σκορσέζε και την Μέριλ Στριπ, μέχρι τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την Όπρα Γουίνφρεϊ...» », δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ, Λορέντζο Σόρια.

Στην διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του ο 63χρονος ηθοποιός έχει κερδίσει τέσσερις Χρυσές Σφαίρες για τα φιλμ «Big», «Φιλαδέλφεια», «Φόρεστ Γκαμπ» και «Ο ναυαγός» ενώ έχει συνολικά 9 υποψηφιότητες στην ιστορία του θεσμού.

Η απονομή των Χρυσών Σφαιρών θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου 2020 στο Λος Άντζελες. 

Χρυσές ΣφαίρεςΤομ Χανκς