Σινεμά|21.10.2019 14:02

Μενδώνη για Joker: Με ενδιαφέρουν τα κίνητρα των κυριών που κινήθηκαν αυτοβούλως

Newsroom

Ύστερα από τον σάλο που ξέσπασε με την υπόθεση Joker, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έδωσε απαντήσεις σχετικά με το «φιάσκο» και τόνισε ότι θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες για να επιβληθούν -αν διαπιστωθεί ότι έσφαλαν οι δύο υπάλληλοι- κυρώσεις.

«Το υπουργείο δεν παρενέβη. Παρενέβησαν δύο υπάλληλοι και μάθαμε εκ των υστέρων ότι είναι υπάλληλοι οι οποίες παρενέβησαν χωρίς να ενημερώσουν κανέναν. Δύο υπουργικές αποφάσεις, μία του 2011 και μία του 2014 και σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έλεγχο, αποκλειστικώς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, καθώς οι δύο αυτές υπάλληλοι ανήκουν στην επιτροπή γνωμοδοτικών επιτροπών για την καταλληλότητα κινηματογραφικών έργων. Έλεγχος δεν σημαίνει ότι καλούν την αστυνομία» είπε, μιλώντας στο Open TV και πρόσθεσε: 

«Εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και διαπιστώθηκε, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Το τι έγινε μέσα στους κινηματογράφους, δεν το γνωρίζω. Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι τα κίνητρα των συγκεκριμένων κυριών να εφαρμόσουν μια διαδικασία που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. Ο αρμόδιος γ.γ. του υπουργείου, κ. Γιατρομανωλάκης, έχει καλέσει όλη την ιεραρχία για να μάθει τι συνέβη».

Όλα τα παραπάνω έγιναν με αφορμή τα δύο ξεχωριστά περιστατικά, που έλαβαν χώρα το Σάββατο και την Κυριακή, σε κινηματογράφους στο Μαρούσι και τα Πατήσια. υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, κάλεσαν την αστυνομία και την ενημέρωσαν για παρουσία ανηλίκων σε προβολές της ταινίας «Joker».

Το απόγευμα του Σαββάτου, αστυνομικοί διέκοψαν την προβολή της ταινίας και προχώρησαν σε ταυτοποίηση στοιχείων με τα παιδιά να βγαίνουν από τις αίθουσες και να περιμένουν τους γονείς τους να τους πάρουν, ενώ ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και την Κυριακή.

Λίνα ΜενδώνηJoker