Σινεμά|29.12.2020 10:23

Στίβεν Χίλενμπεργκ: Θαυμαστές αποχαιρετούν τον δημιουργό του «Μπομπ Σφουγγαράκη»

Newsroom

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός του «Μπομπ Σφουγγαράκη», σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε χθες, Τρίτη 27/11, το τηλεοπτικό δίκτυο Nickelodeon. Ο Στιβ Χίλενμπεργκ είχε ανακοινώσει πριν ένα χρόνο ότι έπασχε από τη νόσο του Λου Γκέριγκ, πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (ALS), μια νευροεκφυλιστική πάθηση, από την οποία έπασχε και ο Στίβεν Χόκινγκ.

«Μας λύπησε απίστευτα η είδηση ότι ο Στιβ Χίλενμπεργκ απεβίωσε έπειτα από μάχη με την ALS. Ήταν ένας αγαπημένος φίλος και μακροχρόνιος δημιουργικός εταίρος όλων στο Nickelodeon και οι καρδιές μας πηγαίνουν σ’ ολόκληρη την οικογένειά του», ανακοίνωσε το Nickelodeon, που φιλοξενούσε τη σειρά κινουμένων σχεδίων.

Το πρώτο επεισόδιο του «Μπομπ Σφουγγαράκη» με το κεφάτο κίτρινο θαλάσσιο σφουγγάρι και τους φίλους του που ζουν στη φανταστική υποβρύχια πόλη «Βυθός του Μπικίνι», είχε μεταδοθεί για πρώτη φορά από την τηλεόραση τον Μάιο του 1999. Η σειρά κέρδισε στη συνέχεια πολλά βραβεία, ενώ παρήγαγε επίσης μια σειρά βιβλίων, δύο ταινίες του Χόλιγουντ και ένα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ.

T
T

Μετά την είδηση του θανάτου του, θαυμαστές απ' όλο τον κόσμο έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στα social media.

T
T
κινούμενα σχέδιαΣτίβεν ΧίλενμπεργκΜπομπ Σφουγγαράκη