Σινεμά|29.11.2018 12:45

Το συγκινητικό αντίο του Σταλόνε στον «Ρόκι» (Instagram)

Newsroom

Πριν από 42 χρόνια ήταν η πρώτη εμφάνιση του Ρόκυ Μπαλμπόα στη μεγάλη οθόνη. Ο συγκεκριμένος ρόλο χάρισε στον Σιλβέστερ Σταλόνε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και τον έβαλε για τα καλά στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη. Ακολούθησαν το Ρόκυ 2 (1978),  το Ρόκυ 3 (1982), το Ρόκυ 4 (1985), το Ρόκυ 5 (1990) και το Ρόκυ Μπαλμπόα (2006). Θεωρητικά με το Ρόκυ Μπαλμπόα κλείνει ο κύκλος του Σταλόνε ως πυγμάχος αποχαιρετώντας τους χιλιάδες θαυμαστές του, που άλλου, πάνω στο ρίνγκ.

Έντεκα χρόνια μετά ο Σταλόνε επιστρέφει με το Creed, όπου πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο νόθος γιος του φίλου του Απόλλο. Σήμερα 29 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα, το σίκουελ του Creed, το Creed 2 όπου ο Adonis Creed θα μονομαχήσει με τον γιο του Ιβαν Ντράγκο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πάρει τη ρεβάνς για τον θάνατο του πατέρα του (Ρόκυ 4) από τον Ρώσο γίγαντα. Σημειώνεται πως στο σίκουελ του Creed επιστρέφει ο Ντόλφ Λούντγκρεν στον ομόνυμο ρόλο του Ιβαν Ντράγκο.

Ο Σταλόνε αποχαιρετά τον Ρόκυ

«Νόμιζα ότι ο Ρόκι είχε τελειώσει το 2006 και ήμουν πολύ ευχαριστημένος με αυτό. Και ξαφνικά εμφανίστηκε αυτός ο νεαρός και όλη η ιστορία άλλαξε. Πήγε σε μια νέα γενιά. Νέα προβλήματα. Νέες περιπέτειες. Και δεν θα μπορούσα να ήμουν πιο χαρούμενος κάνοντας πίσω, γιατί η ιστορία μου ειπώθηκε, και ένας εντελώς νέος κόσμος ανοίγεται με το κοινό, με αυτή τη γενιά» έγραψε στο Instagram ο Sly ποστάροντας και ένα βίντεο, όπου είναι μαζί με τον Michael B. Jordan. «Aυτό είναι το τελευταίο μου ροντέο» καταλήγει.

 

CreedΣιλβέστερ ΣταλόνεΡόκυ Μπαλμπόα