Σινεμά|21.11.2019 15:56

Άρχισαν οι συζητήσεις για το sequel του «Τζόκερ»

Newsroom

Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία του «Τζόκερ», το sequel της ταινίας φαίνεται να είναι επίσημα στα σκαριά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το The Hollywood Reporter. Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων για να επιστρέψει στο σκηνοθετικό τιμόνι του sequel, σε ένα σενάριο που θα συγγράψει μαζί με τον Σκοτ Σίλβερ.  

Συνέχεια στο δημοσίευμα του Hollywood Reporter έδωσε το Deadline με δικές του πληροφορίες που διαψεύδουν την είδηση ότι ο Τοντ Φίλιπς και το στούντιο της Warner Bros συζητούν ήδη για το σίκουελ του «Τζόκερ». Το έγκυρο αμερικανικό Μέσο κάνει λόγω για fake news και παραδέχεται ότι ένα δεύτερο κεφάλαιο της ταινίας είναι πιθανό λόγω του εμπορικού θριάμβου της, ωστόσο σημειώνει ξεκάθαρα ότι δεν έχει ξεκινήσει καμία συζήτηση μεταξύ των δημιουργών του φιλμ και του στούντιο για σίκουελ. Το Deadline χαρακτηρίζει ψευδή και την είδηση ότι ο Φίλιπς εμπλέκεται στην ανάπτυξη πρόσθετων χαρακτήρων της DC Comics για λογαριασμό της Warner Bros.

Από την καλλιτεχνική αναγνώριση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, όπου κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα, το «Τζόκερ» κατάφερε να κατακτήσει και το παγκόσμιο box office, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πρόσφατα υπερπήδησε και ένα μεγάλο φράγμα: αυτό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε εισπράξεις.

Ξεπερνώντας το αστρονομικό ποσό του ενός δισεκατομμυρίου, η ταινία έγινε η πρώτη με δείκτη καταλληλόλητας R (ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 18 ετών) η οποία εκτινάχθηκε τόσο ψηλά εισπρακτικά. Το «Joker» έχει αφήσει πίσω του στη λίστα με τις πιο εμπορικές ακατάλληλες για ανηλίκους ταινίες τα δύο «Deadpool» - το δεύτερο στην κορυφή από το 2018 με εισπράξεις 785,046,920 δολάρια.

Στην Ελλάδα η ταινία έχει ξεπεράσει τα 880.000 εισιτήρια από την πρεμιέρα της στις 3 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που την ήθελαν να προσεγγίζει τον αριθμό του ενός εκατομμυρίου θεατών σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, τα υψηλά νούμερα στο box office που σημείωσε το «Τζόκερ» ήταν αρκετά για την Warner Bros ώστε να συμφωνήσει στο αίτημα του Φίλιπς να σκηνοθετήσει μια ακόμη ιστορία της DC Comics, που φέρεται να αφορά τον Lex Luthor. Ο Μπάτμαν ήδη γυρίζεται από τον Ματ Ριβς με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον.

τζόκερΧοακίν Φίνιξ