Σινεμά|09.01.2020 14:26

Το δικαστήριο της Βραζιλίας ζήτησε από το Netflix να αφαιρέσει την ταινία με τον ομοφυλόφιλο Ιησού

Newsroom

Η σατιρική τηλεταινία «Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού» (The First Temptation of Christ) του Netflix έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και θυμό στη Βραζιλία καθώς παρουσιάζει τον Ιησού ως ομοφυλόφιλο. Δυο περίπου εκατομμύρια άνθρωποι υπέγραψαν αίτηση, ζητώντας από τη διάσημα διαδικτυακή πλατφόρμα να «κατεβάσει» την ταινία.

Η ταινία φέρει την υπογραφή της βραζιλιάνικης ομάδας κωμικών στο YouTube, Porta dos Fundos, και εμφανίζει τον Χριστό να επιστρέφει στο σπίτι του στα 30ά του γενέθλια φέρνοντας μαζί τον σύντροφό του προκειμένου να γνωριστεί με την οικογένεια του. Η θρησκευτική οργάνωση Associaçao Centro Dom Bosco de Fe e Cultura προσέφυγε δικαστικά εναντίον των δημιουργών της ταινίας και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε ότι το Netflix πρέπει να την κατεβάσει.

Ωστόσο, ο δικηγορικός σύλλογος της Βραζιλίας επέκρινε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την λογοκρισία. Στη Βραζιλία ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός καθολικών, ενώ αυξανόμενοι είναι και οι αριθμοί των ευαγγελικών χριστιανών που υποστηρίζουν την ακροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ο ίδιος ο Μπολσονάρου έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο παρά έναν ομοφυλόφιλο.

T

Ο γιος του Εντοάρντο Μπολσονάρου έχει αποκαλέσει την ταινία των Porta dos Funtos «σκουπίδι» στον λογαριασμό του στο Twitter, τονίζοντας ότι «δεν εκπροσωπούν την κοινωνία της Βραζιλίας». Στις 24 άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία των Porta dos Funtos στο Ρίο με βόμβες μολότοφ.

ομοφυλόφιλοςΙησούςΒραζιλίαNetflix