Σινεμά|13.01.2020 14:41

Disney+: Πότε έρχεται στην Ελλάδα ο μεγάλος ανταγωνιστής του Netflix

Newsroom

O μεγάλος αντίπαλος της Apple TV και του Netflix, η νέα συνδρομητική πλατφόρμα online streaming της Disney, Disney+, ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις 31 Μαρτιού σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και άλλες χώρες της ΕΕ που θα ανακοινωθούν σύντομα, μέσα στις οποίες πιθανότατα συμπεριλαμβάνεται και η χώρα μας.

Η Disney ανακοίνωσε με ένα βίντεο το νέο περιεχόμενο που έρχεται στην πλατφόρμα το 2020, και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη σειρά της Marvel «WandaVision», που αναμενόταν στις οθόνες το 2021, αλλά τελικά θα τη δούμε φέτος, το «Falcon and the Winter Soldier» και τα live action ριμέικ της Disney που είδαμε το 2019 στους κινηματογράφους: «Αλαντίν» και «Βασιλιά των Λιονταριών». 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Business Insider, οι εκτιμήσεις της Disney είναι πως «η Disney+ θα κυμανθεί «κάπου μεταξύ των 60 – 90 εκατ. συνδρομητών σε διεθνές επίπεδο, έως το 2024». Τον Αύγουστο, η εταιρεία ανακοίνωσε την παροχή ενός συνδρομητικού πακέτου 3 ετών για τα μέλη του D23, του επίσημου fan club, στην τιμή των 141 δολαρίων, το οποίο αντιστοιχεί σε λιγότερα από 4 δολάρια το μήνα.

Η Disney Plus προσφέρει δωρεάν δοκιμή μιας εβδομάδας, ενώ το κλασικό «πακέτο» συνδρομής είναι 6,99 δολάρια το μήνα ή 69,99 δολάρια το χρόνο. Οι εκτιμήσεις για την προσέλκυση κοινού είναι αρκετά αισιόδοξες, καθώς τα «όπλα» της Disney είναι πολλά, μεταξύ άλλων οι ταινίες της Marvel, το Starwars, επιτυχημένα σόου και κλασικά animated films.

Apple TV + : To «αντίπαλον δέος» προσφέρει πρωτότυπες εκπομπές, ταινίες και ντοκιμαντέρ

Από την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε και η εφαρμογή AppleTV+ να προσφέρει σε 100 χώρες  - ανάμεσά τους και η Ελλάδα - πρωτότυπο περιεχόμενο με σειρές, ταινίες και εκπομπές, όπως τα «The Morning Show», «Dickinson», «See», «Για όλη την ανθρωπότητα»  και «The Elephant Queen». Η εφαρμογή Apple TV σε iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac και άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των online στο tv.apple.com, είναι διαθέσιμη για 4,99 δολάρια το μήνα με επταήμερη δωρεάν δοκιμή. 

 
NetflixDisney+