Σινεμά|15.01.2020 11:40

The New Pope: Οργή στην Καθολική Εκκλησία από τις σκηνές με τις σέξι καλόγριες (vid)

Newsroom

Τρία χρόνια μετά τον πρώτο κύκλο του «Young Pope», ο Πάολο Σορεντίνο επέστρεψε στο HBO με το «The New Pope», το βράδυ της Κυριακής. Στα νέα επεισόδια, συμμετέχουν οι ηθοποιοί που έπαιξαν στην πρώτη σεζόν, ενώ στη δεύτερη προστίθεται και ο Μάλκοβιτς ως ο διάδοχος του Τζουντ Λο. Στη σειρά, επίσης, εμφανίζονται η Σάρον Στόουν και ο Μέριλιν Μάνσον

Ωστόσο, την οργή της Καθολικής Εκκλησίας προκάλεσε το πρώτο επεισόδιο της σειράς, που προβάλει καλόγριες με μία «σέξι» οπτική, να περιστρέφονται φορώντας νεγκλιζέ και να χορεύουν κάτω από έναν σταυρό που φωτίζεται με νέον. Όπως αναφέρει η Daily Mail, η σκηνή έχει κινηματογραφηθεί σε ένα πρώην μοναστήρι που βρίσκεται πάνω σε νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας. Το περιεχόμενο της σειράς έχει ήδη χαρακτηριστεί «προσβλητικό» από τον αρχιεπίσκοπο της Βενετίας.

«Αυτή η σκηνή είναι προσβλητική και απουσιάζει το αφήγημα που θα μπορούσε να την δικαιολογεί» ο ιερέας Τζιανματέο Καπούτο. «Λόγω αυτής της έλλειψης αυτό που βλέπουν οι τηλεθεατές είναι περισσότερο ένα μουσικό βίντεο που έχει γυριστεί σε ένα χώρο σημαντικά ιστορικό και για τη μοναστική παράδοση της Βενετίας» καταλήγει ο ίδιος.

The New PopeThe Young PopeΤζουντ Λο