Σινεμά|05.12.2018 20:09

Ετοιμάζεται ντοκιμαντέρ με τη ζωή του Λουτσιάνο Παβαρότι

Newsroom

Αναμφισβήτητα, ο Λουτσιάνο Παβαρότι υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους τενόρους της εποχής του. Με τον πληθωρικό χαρακτήρα του και τα φωνητικά του προσόντα έφερε την όπερα κοντά στο ευρύτερο κοινό.

Γεννήθηκε στη Μόντενα της Ιταλίας το 1935 και πέθανε το 2007, έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στους «Τρεις Τενόρους», από κοινού με τους Χοσέ Καρέρας και Πλάθιντο Ντομίνγκο.

Το 1996 το περιοδικό Forbes τον κατέταξε στην 28η θέση των πιο υψηλά αμειβόμενων καλλιτεχνών, υπολογίζοντας τα ετήσια έσοδά του στα 25 εκατομμύρια δολάρια και την προσωπική του περιουσία στο δεκαπλάσιο. Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Ο διάσημος σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ με τη ζωή του διάσημου καλλιτέχνη. Η ταινία βρίσκεται στα τελευταία στάδια της παραγωγής και σε αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αποσπάσματα των σπουδαίων ερμηνειών του θρυλικού τενόρου, την τεράστια φιλανθρωπική του δράση, αλλά και υλικό από τις συνεργασίες του.

Λουτσιανό Παβαρότιντοκιμαντέρ