Σινεμά|07.12.2018 11:41

Ο Κέβιν Χαρτ δεν θα παρουσιάσει τελικά τα Όσκαρ

Newsroom

Ο Κέβιν Χαρτ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι αποφάσισε τελικά να μην παρουσιάσει τα φετινά Όσκαρ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας εκατοντάδων ομοφοβικών αστείων που είχε κάνει κατά το παρελθόν.

Ο διάσημος κωμικός δημοσίευσε μια συγγνώμη με αποδέκτη την LGBT κοινότητα και επιβεβαίωσε ότι δεν θα αναλάβει την παρουσίαση έτσι ώστε να μην αποτελέσει «απόσπαση της προσοχής».

«Αποφάσισα να αποσυρθώ από την παρουσίαση των φετινών Όσκαρ, επειδή δεν θέλω η παρουσία μου να αποσπάσει την προσοχή από μια βραδιά που τιμάται από τόσο πολλούς εκπληκτικά ταλαντούχους καλλιτέχνες. Απολογούμαι ειλικρινά στην κοινότητα LGBTQ για τα λόγια μου στο παρελθόν. Λυπάμαι που πλήγωσα τους ανθρώπους. Εξελίσσομαι και θέλω να συνεχίσω να το κάνω. Ο στόχος μου είναι να ενώνω τους ανθρώπους. (Στέλνω) αγάπη και εκτίμηση στην Ακαδημία. Ελπίζω να συναντηθούμε και πάλι», ανέφερε η ανακοίνωση.

T

Λίγη ώρα μετά αποκάλυψε πως είχε λάβει κλήση από την Ακαδημία και του ζητούσαν να απολογηθεί ειδάλλως θα έπρεπε να απομακρυνθεί ως οικοδεσπότης.  

«Επέλεξα να μην το κάνω. Ο λόγος είναι επειδή το έχω κάνει και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει προκύψει κάτι τέτοιο. Έχω ζητήσει συγγνώμη για αυτά που είπα. Έχω προχωρήσει και είμαι σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο στη ζωή μου», έγραψε. 

T

Θυμίζουμε πως ο Χαρτ είχε δημοσιεύσει πριν λίγο καιρό ένα βίντεο στα social media από ένα standup σόου που είχε κάνει το 2010 στο οποίο μιλούσε για το ενδεχόμενο ο γιος του να γινόταν γκέι καθώς θα μεγάλωνε. 

«Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου είναι καθώς μεγαλώνει να είναι ομοφυλόφιλος. Αυτός είναι ο φόβος. Λάβετε υπόψη ότι δεν είμαι ομοφοβικός. Κάνε ό, τι θέλεις να κάνεις. Αλλά εγώ, ως ετεροφυλόφιλος άντρας, αν μπορώ να εμποδίσω τον γιο μου από το να γίνει , θα το κάνω». 

T

Σε άλλο μήνυμα το 2010 ο διάσημος ηθοποιός σχολιάζει τη φωτογραφία του προφίλ κάποιου γράφοντας ότι «μοιάζει με διαφημιστική αφίσα ενός γκέι για το AIDS».

Επίσης, Χαρτ έχει αποκαλύψει ότι ο ίδιος απέρριψε ένα ρόλο στη ταινία «Tropic Thunder» του 2008 επειδή ο χαρακτήρας που του προτάθηκε ήταν ομοφυλόφιλος γκέι. 

Κέβιν ΧαρτΌσκαρ