Σινεμά|18.02.2020 15:15

«Θύμα» του κοροναϊού ο Τζέιμς Μποντ: Ακυρώθηκε η πρεμιέρα στην Κίνα

Newsroom

Η επίσημη πρεμιέρα της 25ης ταινίας του Τζέιμς Μποντ, «No Time to Die», στην Κίνα επρόκειτο να γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο. Όμως, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων δημοσίευμα του Variety, ακυρώθηκε τόσο η πρεμιέρα όσο και η επίσκεψη στη χώρα των πρωταγωνιστών και άλλων συντελεστών της ταινίας. Η απόφαση είναι, φυσικά, συνέπεια της εξάπλωσης του κοροναϊού, που έχει οδηγήσει στο να κλείσουν περίπου 70.000 κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας.

Το κόστος στη βιομηχανία του κινηματογράφου της χώρας ανέρχεται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι στιγμής. Η πρεμιέρα ακυρώθηκε επειδή, ακόμα κι αν ως τότε τα σινεμά έχουν επαναλειτουργήσει, δεν υπάρχει περίπτωση ο Ντάνιελ Κρεγκ, η Ναόμι Χάρις, η συν-σεναριογράφος Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, όλοι Βρετανοί πολίτες, να μπορούν να πάρουν ιατρική άδεια να ταξιδέψουν στην Κίνα.

Η οικονομική απώλεια που σημαίνει η απουσία της Κίνας από την κινηματογραφική καριέρα του «No Time to Die» είναι ανυπολόγιστη. Το «Spectre», η προηγούμενη περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ στην οθόνη, είχε παγκόσμιες εισπράξεις 880,67 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 83,51, δηλαδή περίπου το 10%, έγιναν στην Κίνα.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν η 18χρονη Μπίλι Άιλις, που έγραψε ιστορία στην τελετή απονομής των Μουσικών Βραβείων Grammy 2020, καθώς είναι η νεότερη καλλιτέχνης που ήταν υποψήφια και κέρδισε τρόπαια και στις τέσσερις κύριες κατηγορίες (Άλμπουμ της Χρονιάς, Ηχογράφηση της Χρονιάς, Τραγούδι της Χρονιάς και Καλύτερη Νεοεμφανιζόμενη Καλλιτέχνης) κυκλοφόρησε το τραγούδι για τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ.

Στην ταινία No Time To Dieο Μποντ (Ντάνιελ Κρεγκ) έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στην Τζαμάικα. Η γαλήνη του θα διακοπεί, όταν ο παλιός του φίλος Φίλιξ Λέιτερ της CIA εμφανίζεται ζητώντας τη βοήθειά του. Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα που τον έχουν απαγάγει αποδεικνύεται πιο περίπλοκη απ’ ό,τι αναμενόταν, οδηγώντας τον Μποντ στα χνάρια ενός μυστηριώδους «κακού», ο οποίος κατέχει μια επικίνδυνη, νέα τεχνολογία.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ράμι Μάλεκ, Λεά Σεϊντού, Λασάνα Λιντς, Μπεν Γουίσο, Ναόμι Χάρις, με τον Τζέφρι Ράιτ, τον Κρίστοφ Βάλτς και τον Ρέιφ Φάινς ως «Μ». Επίσης πρωταγωνιστούν οι Ρόρι Κινίαρ, Άνα ντε Αρμάς, Νταλί Μπενσάλα, Ντέιβιντ Ντένσικ και ο Μπίλι Μάγκνουσεν. Η σκηνοθεσία είναι του Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα.

ΚορονοϊόςΤζέιμς ΜποντNo Time To Die