Σινεμά|24.02.2020 08:28

Ο Κλιντ Ιστγουντ γυρίζει την πλάτη στον Τραμπ και στηρίζει Μπλούμπεργκ

Newsroom

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η επιλογή του Κλιντ Ίστγουντ, γνωστού για την ρεπουμπλικανική του ιδεολογία αλλά και για την καθαρή δημοκρατική, δίκαια και αντιρατσιστική ματιά του, όπως αυτή έχει εκφραστεί μέσα από τις ταινίες του, να στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, έκανε πολλούς να συνοφρυωθούν απορημένοι. Με το ρολόι να μετράει αντίστροφα για την λήξη της πρώτης τετραετίας του Τραμπ στην προεδρία, ο Ίστγουντ παραδέχεται ότι δεν θα τον ξαναψηφίσει δηλώνοντας την στήριξη του αλλού, σε ένα άλλο δημόσιο πρόσωπο με ισχύ, τον δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπλούμπεργκ, που δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο με την παράταξη των Δημοκρατικών.

Μιλώντας εκτενώς στην Wall Street Journal ο Ίστγουντ είπε ότι θα ήθελε ο Τραμπ να «φέρεται πιο κόσμια, χωρίς να δημοσιεύει στο Twitter και να βρίζει τους ανθρώπους» αν και παραδέχτηκε ότι υποστηρίζει «κάποια από τα πράγματα που ο Τραμπ έχει κάνει». Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για τις διάφορες δυσάρεστες πτυχές της αμερικανικής πολιτικής ζωής.

Ως προς την προτίμησή του, πάντως, προς κάποιον υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του 2020 δήλωσε ανοιχτά την προτίμηση του στον Μπλούμπεργκ, λέγοντας ότι «το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε εκεί [στον Λευκό Οίκο] τον Μάικλ Μπλούμπεργκ».

Γνωστός πολέμιος της Χίλαρι Κλίντον και κυρίως της πολιτικής του Μπαράκ Ομπάμα τον οποίο είχε ειρωνευθεί σε ένα συνέδριο των Δημοκρατικών το 2012 στο διαβόητο «σκετς» της συνομιλίας με μια άδεια καρέκλα, ο Ίστγουντ δεν είναι τυχαία υποστηρικτής του διάσημου μεγιστάνα ο οποίος έχει περάσει από διάφορα στάδια πολιτικής συμβίωσης με τα αμερικανικά κόμματα όντας κάποτε στους Ρεπουμπλικάνους.

Στην εκτενή συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal μίλησε και για την τελευταία του ταινία, την «Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ», απαντώντας στις επικρίσεις για τον τρόπο απεικόνισης της δημοσιογράφου Κάθι Σκραγκς και τον ρόλο της στο ανυπόστατο κατηγορητήριο που στήθηκε εκ μέρους του FBI κατά του Τζούελ στην βομβιστική επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

προεδρικές εκλογέςΝτόναλντ ΤραμπΚλιντ Ίστγουντ