Σινεμά|27.02.2020 17:31

Berlinale 2020: Η Κέιτ Μπλάνσετ στο κόκκινο χαλί για χάρη μιας τηλεοπτικής σειράς

Newsroom

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι ένα από τα φωτεινά πρόσωπα των ημερών. Η ίδια βρέθηκε στο κόκκινο χαλί της  επετειακής 70ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου με αφορμή τη νέα σειρά Stateless στην οποία έχει χρέη συνδημιουργού αλλά και πρωταγωνίστριας. Τα δύο πρώτα επεισόδια της αυστραλέζικης σειράς έκαναν πρεμιέρα στο τμήμα Series του φεστιβάλ έχοντας ως κεντρικό θέμα το μεταναστευτικό πρόβλημα μέσα από το δράμα τεσσάρων ηρώων των οποίων οι ζωές διασταυρώνονται σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στην αυστραλιανή έρημο.

Η βραβευμένη με Όσκαρ σταρ επέλεξε το βερολινέζικο φεστιβάλ για την παρουσίαση της καθώς η Γερμανία βιώνει το προσφυγικό πρόβλημα από την αρχή της κρίσης. Μαζί της στην Berlinale ήταν και οι παραγωγοί και δημιουργοί της σειράς Τόνι Εϊρς και Ελίζ ΜακΚρέντι. Η μετάβαση στο Netflix και την τηλεόραση τοποθετεί την Κέιτ Μπλάνσετ στην παρέα των σταρ που προτιμούν τον κολοσσό του streaming για τα τηλεοπτικά τους εγχειρήματα.

T

«Η Ελίζ και εγώ ξανασυναντιόμαστε, ήμασταν μαζί στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο. Το 2014 βλέπαμε τις δραματικές ιστορίες μετανάστευσης στην Αυστραλία, και όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά παγκοσμίως. Θέλαμε να μιλήσουμε για την ανθρώπινη πλευρά του» ανέφερε η ίδια. «Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πρόσφατη ιστορία, συνειδητοποιείς πόσο λίγο έχουμε προχωρήσει», συμπλήρωσε.

Οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών στην Αυστραλία είναι ένα από τα ακανθώδη ζητήματα του πολύπλευρου ζητήματος το οποίο η κοινωνικά ευαίσθητη ηθοποιός αποφάσισε να αναδείξει μέσα από το έργο της. «Όσον αφορά στην Αυστραλία πολλοί έρχονται στα κέντρα για πέντε, έξι, επτά χρόνια οπότε δεν τίθεται μόνο θέμα ταυτότητας αλλά θέμα ελπίδας», πρόσθεσε η Κέιτ Μπλάνσετ.

Η σειρά θα προβληθεί πρώτα στο αυστραλιανό δίκτυ ABC και στην συνέχεια παγκοσμίως από το Netflix που αγόρασε τα δικαιώματα της. Στους πρώτους ρόλους εκτός από την Κέιτ Μπλάνσετ θα δούμε κα τους Ιβόν Στραχόφσκι, Τζέι Κόρτνεϊ, Ασερ Κέντι, Φεϊσάλ Μπάζι, Ντόμινικ Γουέστ και την πρωτοεμφανιζόμενη Σοράγια Χεϊνταρί.

BerlinaleNetflixΦεστιβάλ Βερολίνου