Σινεμά|12.03.2020 15:11

Το Χόλιγουντ στην Ακρόπολη: «Έρχονται» ταινίες με θέμα την αρχαία Ελλάδα

Newsroom

Με αφορμή τον ερχομό του κινηματογραφικού «Λεωνίδα» Τζέραρντ Μπάτλερ («300») στην Ελλάδα που τρέχει στις 13 Μαρτίου από τον Μυστρά μέχρι τη Σπάρτη ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, διεθνείς παραγωγοί μαζί με τον Ελληνοαμερικανό ηθοποιό Μπίλι Ζέιν βρέθηκαν στην Αθήνα την Τετάρτη 11 Μαρτίου με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών. 

Η συνάντηση περιλάμβανε επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και γεύμα εργασίας με τους παραγωγούς Τζιάνι Νουνάρι (300, Αθάνατοι, 300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας, Αλέξανδρος, Ο πληροφοριοδότης, Το νησί των καταραμένων, Se7en), και Άλαν Σίγκελ (Νομοταγής Πολίτης, Ο Όλυμπος Έπεσε, Hunter Killer, Η Ληστεία του Αιώνα, Το Λονδίνο Έπεσε), και τον Μπίλι Ζέιν (Τιτανικός, Cleopatra, Επιστροφή το μέλλον, The Phantom). Την συνάντηση οργάνωσε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ). 

Μετά την επίσκεψη και ξενάγηση στην Ακρόπολη, που κράτησε μία ώρα, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ακολούθησε γεύμα στο οποίο δόθηκαν υποσχέσεις για μελλοντικές παραγωγές στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορούμαστε από το σχετικό δελτίο τύπου της ΕΕΝΕ, ο παραγωγός Τζιάνι Νουνάρι, είπε πως σχεδιάζει να γίνουν εδώ, στο προσεχές μέλλον, τρεις ταινίες με θέμα την Ελλάδα. Συγκεκριμένα: μία ταινία που θα εστιάζει στην επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη μετά την Τροία και την «Οδύσσεια», η συνέχεια του φραντσάιζ του «300», καθώς και η συνέχεια του «Αθάνατοι». Επίσης, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από τον Άλαν Σίγκελ για κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα με ευρύτερη θεματολογία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, στο γεύμα συζητήθηκε το φιλικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα για την προσέλκυση ξένων παραγωγών και συμπράξεων με την ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία, που θα αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο και της ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας, στον τόπο της. Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανάλυσε τις προνομιακές διατάξεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχει νομοθετήσει η Ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προσελκύσει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, και επενδύσεις στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Ελληνική Κινηματογραφική Βιομηχανία μέσω συμπράξεων και συνεργασιών “win-win” χαρακτήρα. Σε αντίστοιχο κύμα κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι του Ελληνικού κινηματογράφου και τους Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο γεύμα.

Πέραν του Υπουργού Τουρισμού, του Πρόεδρου και του Αντιπροέδρου της ΕΕΝΕ, στο επίσημο γεύμα εργασίας με τους κορυφαίους διεθνείς καλεσμένους συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο Andre Lemmers, παραγωγός και συνεργάτης του Νουνάρι, ο Πρόεδρος της Tanweer Group και παραγωγός με έδρα την Ελλάδα, Joseph Samaan, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΝΕ, Παύλος Ευθυμίου, ο Αντιπρόεδρος του Προξενικού Σώματος στην Ελλάδα, και επικεφαλής της Vardikos & Vardikos, Χρήστος Βαρδίκος, o Έλληνας σκηνοθέτης, Δημήτρης Σταματόπουλος και η Σίνθια Χάρβεϊ, Σύμβουλος Δημοσίων Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΝΕ μετέφεραν στους ξένους παραγωγούς πως μπορούν να υπολογίζουν σε ένα σύμμαχο στο πρόσωπο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε και συντόνισε ο Πρόεδρος της ΕΕΝΕ, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Ένωσης, κ. Κρίστιαν Χατζημηνά, με την υποστήριξη μίας σειράς μελών της ΕΕΝΕ: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, EFA Group / European Finance & Aerospace Ventures, Eunice Energy Group (EEG) / We Energy - 100% Πράσινη Ενέργεια, ‘Vardikos & Vardikos’, ‘ELPEN / Almora Plus’, Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη / Mitsubishi Motors.

ΑκρόποληΧάρης ΘεοχάρηςΜπίλι Ζέϊν300Τζιάνι Νουνάρι