Σινεμά|14.03.2020 22:22

Κοροναϊός - Μένουμε σπίτι: Ποιες ταινίες να δούμε στην τηλεόραση

Άντα Δαλιάκα

Επειδή η περίοδος που διανύουμε επιβάλλει την οικιακή ψυχαγωγία, η παρακάτω επιλογή από ταινίες που μπορείτε να βρείτε όλη την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση καθώς και στην πλατφόρμα του Netflix με ελληνικούς υπότιτλους, μπορεί να κάνει την παραμονή στο σπίτι πιο ευχάριστη. Σημειώστε:

«Σπένσερ: Εμπιστευτικό» («Spencer: Confidential») στο Netflix

Ο Σπένσερ (Μαρκ Γουόλμπεργκ), ένας αστυνομικός που έχει την τάση να μπλέκει συνεχώς σε παράδοξες περιπέτειες, έχει μόλις αποφυλακιστεί και φεύγει από την Βοστώνη μόνο και μόνο για να επιστρέψει όταν μαθαίνει ότι παλιοί του συνεργάτες βρίσκονται δολοφονημένοι. Πέμπτη συνεργασία για τον πρωταγωνιστή Μαρκ Γουόλμπεργκ και τον σκηνοθέτη Πίτερ Μπεργκ («Ο μόνος επιζών», «Η Μέρα των ηρώων», «Deeepwater Horizon», «Mile 22») με μια καθαρόαιμη αστυνομική περιπέτεια που βασίζεται σε μια σειρά γνωστών μπεστ σέλερ. (2020) 

«Τα κορίτσια που χάθηκαν» («Lost girls») στο Netflix

Η αγωνιώδης έρευνα μιας μητέρας για την 24χρονη αγνοούμενη κόρη της θα φέρει στο φως μια σειρά από σκληρές αλήθειες που τη φέρνουν αντιμέτωπη τόσο με την αδιαφορία της αστυνομίας όσο και με τους ανεξιχνίαστους φόνους νεαρών σεξεργατριών. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία όπως και στο βιβλίο του Ρόμπερτ Κόλερ, δράμα, με τους Τομασίν ΜακΚένζι, Έϊμι Ράιαν και Γκάμπριελ Μπερν στους πρώτους ρόλους. Σκηνοθετεί η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, Λιζ Γκάρμπους. (2020)

«Γκοτζίλα II: Ο βασιλιάς των τεράτων» («Godzilla: King of the monsters») στο Novacinema 1HD την Κυριακή (15/3) στις 22:00

Xτυπάμε στο μπλέντερ τις οικολογικές αντιπαραθέσεις του «Jurassic World» (2015), το χριστιανικό μήνυμα του «Αρμαγεδδών» και μερικές… σκοτεινές ομίχλες και έχουμε ένα υγρό, συγκεχυμένο τερατο-μπλομπάστερ που διασώζεται μόνο περιστασιακά από το επιβλητικό θέαμα. Το βροντώδες σίκουελ στην άνευρη περιπέτεια καταστροφής «Γκοτζίλα» (2014) έρχεται πέντε χρόνια μετά τη μάχη της ανίκητης γιγάντιας σαύρας εναντίον των τεράτων που γκρέμισαν το Σαν Φρανσίσκο, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για το έτερο μπλοκμπάστερ «Godzilla vs Kong» (2020), επέκταση του επηρεασμένου από την ιαπωνική μυθολογία, φραντσάιζ της Legendary Pictures υπό τον όρο MonsterVerse. Εδώ ο Γκοτζίλα συγκρούεται με τα μυθικά τέρατα Ρόνταν, Μόθρα και τον τρικέφαλο δράκο Βασιλιά Γκιντόρα. Αν και…ανεγκέφαλο - οι οικολογικές και αρχαιολογικές αρλούμπες ισοπεδώνουν κάθε λογική – το μπλοκμπάστερ του Μάικλ Ντάκερτι σκίζει από θέαμα. (2019)

«Ο γιος της Σοφίας» στην ΕΡΤ2 την Τρίτη (17/3) στις 22:00 

Το καλοκαίρι του 2004, ο 11χρονος Μίσα φτάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα, αποκομμένος από το φυσικό του περιβάλλον και κάτοικος πλέον μιας άγνωστης για αυτόν χώρας, θα απογειωθεί βίαια προς τον ενήλικο κόσμο με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών. Η Ελίνα Ψύκου δημιουργεί μια πολυεπίπεδη, αιχμηρή ιστορία για το τέλος της αθωότητας – της προσωπικής και συλλογικής - στην Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ιδωμένη μέσα από τα μάτια ενός παιδιού μετανάστη. Η ταινία, μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Βουλγαρίας και Γαλλίας, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Tribeca όπου και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα. (2017) 

«Ο Έκπτωτος» («El Reino») στο Cosmote Cinema 1HD την Πέμπτη (19/3) στις 22:00

Ο Μανουέλ Λόπεζ Βιντάλ, τοπικός γραμματέας μεγάλου κόμματος της Ισπανίας σε παραθαλάσσια πόλη και φαβορί για να αναλάβει τη θέση του υπό αποχώρηση τοπικού προέδρου, βλέπει την πολιτική καριέρα και την πολυτελή ζωή του να απειλείται στα πλαίσια της νέας στρατηγικής εκκαθάρισης της πολιτικής διαφθοράς που έχει αναλάβει ένας ανερχόμενος πολιτικός στην πρωτεύουσα Μαδρίτη. Η σταδιακή αποκάλυψη ενός μεγάλου σκανδάλου που εισχωρεί βαθιά μέσα στον ιστό της κρατικής πολεοδομίας και του ξεπλύματος χρημάτων, αγγίζει τον ίδιο και τους κομματικούς φίλους του, αφήνοντάς τον εκτεθειμένο να παλέψει λυσσαλέα για επιβίωση και εκδίκηση.

Η περιβόητη ισπανική κρίση, με τα ανά την υφήλιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά της διαφθοράς της πολιτειακής εξουσίας και της έκπτωσης των κοινωνικών και ηθικών αξιών προσωποποιημένη εδώ – σε ένα ηλεκτρισμένο από το πρώτο του ως το τελευταίο του πλάνο πολιτικό θρίλερ - στην αμφίσημη όψη του πρωταγωνιστή Αντόνιο ντε λα Τόρε που από ταχύτατος μάνατζερ των λουκούλλειων φανταχτερών «γευμάτων» των κομματικών φίλων του, με όλη τη ρεαλιστική και μεταφορική σημασία της λέξης, «σωστός» σύζυγος και πατέρας, μεταμορφώνεται σε ασυγκράτητο εκδικητή εκτός νόμου για να σώσει «υπόληψη» και καριέρα.

Κέρδισε επτά βραβεία Γκόγια, μεταξύ των οποίων καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Ροντρίγκο Σορογκόγιεν και α΄ και α΄ ανδρικής ερμηνείας. (2018)

«Σκότωσα το αφεντικό μου» («Rebels») στο Cosmote Cinema 2HD το Σάββατο (21/3) στις 22:00

Η Σάντρα, πρώην βασίλισσα της ομορφιάς, επιστρέφει από τη γαλλική Ριβιέρα στο τροχόσπιτο της μητέρας της έξω από τη Βουλώνη, όπου πιάνει δουλειά στην τοπική κονσερβοποιία ψαριών. Μόνο που μπλέκεται σε μία απάτη εκατομμυρίων ευρώ όταν μαζί με δύο εργάτριες βουτά τσάντα με μαφιόζικα χρήματα από το αφεντικό της που πήγε να τη βιάσει αλλά…σκοτώθηκε. Η οικονομική κρίση συναντά τον αμοραλισμό της μαύρης κωμωδίας και τη βίαιη δράση του ταραντινικού νεο-γουέστερν σε ένα σινέ- υβρίδιο με θηλυκό πρόσημο από τον Αλάν Μοντί με πρωταγωνίστρια την Σεσίλ Ντε Φρανς. (2019)

«Λαίδη Μάκμπεθ» («Lady Macbeth») στην ΕΡΤ2 το Σάββατο (21/3) στις 23:00

Στην επαρχιακή Βρετανία του 1865 η νεαρή Κάθριν πωλείται, μαζί με ένα κομμάτι γης, σε έναν γαιοκτήμονα ως νύφη. Η βάναυση συμπεριφορά του θα την ωθήσει σε σχέση με έναν εργάτη του υποστατικού, ενώ θα την μετατρέψει σε άσπλαχνη θύτη. Εκσυγχρονισμένη, αιχμηρή, φεμινιστική παραλλαγή της ρωσικής νουβέλας του Λέσκοφ «Η λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ» από τον Γουίλιαμ Όλντροϊντ που έκανε γνωστή την πρωταγωνίστρια Φλόρενς Πιου (υποψήφια για Όσκαρ με τις «Μικρές κυρίες»).

«Spider-Man: Μέσα Στο Αραχνο-Σύμπαν» («Spider-Man: Into The Spider –Verse») στο Novacinema 2HD

Μισός Αφροαμερικανός, μισός Πορτορικανός, ο έφηβος Μάιλς Μοράλες από τον Μπρούκλιν προσπαθεί να προσαρμοστεί στο καινούριο ιδιωτικό σχολείο που πηγαίνει στο Μανχάταν. Η ζωή του δυσκολεύει ακόμα περισσότερο όταν τον δαγκώνει μια ραδιενεργή αράχνη χαρίζοντας του υπερδυνάμεις τις ίδιες ακριβώς που έχει ο άλλος Spider-Man, ο «πραγματικός», τον οποίο και θα βρει να μάχεται στον νεοϋορκέζικο υπόγειο όπου ο δαιμόνιος Kingpin έχει κατασκευάσει πυρηνικό επιταχυντή - πύλη σε άλλα παράλληλα σύμπαντα, έλκοντας διαφορετικές εκδοχές του Ανθρώπου-Αράχνη στον κόσμο του Μάιλς.

Επίτευγμα-έκπληξη στον χώρο του ανιμέισον, τούτο το βραβευμένο με Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, καρτούν της Sony, διεγείρει τον αμφιβληστροειδή καταφέρνοντας να μεταδώσει ακόμα και στον αμύητο φαν της υπερηρωικής φαντασίας την αίσθηση του ξεφυλλίσματος ενός πολύχρωμου ζωγραφισμένου στο χέρι κόμικ στην κινηματογραφική οθόνη. Πάντα με την αρωγή της τεχνολογίας, συνδυασμός εδώ των ψηφιακών γραφικών και των τεχνικών σχεδιασμού στο χέρι που αναπαριστά την κοκκώδη υφή των κόμικς και χαρίζει μια ιδιαίτερη δυναμική στην εικονογραφία, πλούσια σε χρώματα και σχήματα. Είμαστε σίγουροι ότι ο Σταν Λι, πατέρας του Σπάιντερ-Μαν και πατριάρχης των κόμικς της Marvel που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, έχει ευλογήσει με τα χίλια το εμπνευσμένο από ένα κόμικ της σειράς του Spider-Man το 2011 σενάριο. (2018)

H Νοva έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα για τον Μάρτιο για μικρούς και μεγάλους με παιδικές ταινίες: Τις καθημερινές από την Παρασκευή 13 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 31 Μαρτίου οι μικροί συνδρομητές μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους με μερικές από τις πιο απολαυστικές, μεταγλωττισμένες, παιδικές ταινίες από τις 08:00 το πρωί στο Novacinema2HD και να συνεχίσουν το μεσημέρι τη διασκέδαση με τους αγαπημένους τους ήρωες κινουμένων σχεδίων στο Novalife, στις 13:40.

Μερικές από τις παιδικές ταινίες οι οποίες θα προβληθούν αυτό το διάστημα στη Nova είναι οι: «Η ταινία Lego 2», «Uglydolls: Τα ασχημογλυκούλια», «Ο Μικροπόδαρος», «Spider-Man: Μέσα στο αραχνο-σύμπαν», «Στρουμφάκια», «Η εποχή των παγετώνων» και πολλές άλλες.

Η ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα Cinobo - ποιες ταινίες περιλαμβάνει

Cinobo - Cinema No Borders – σημαίνει κινηματογραφική ψυχαγωγία χωρίς όρια. Αυτό ακριβώς επιδιώκει η νέα ελληνική συνδρομητική streaming (sVOD) πλατφόρμα που ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 12 Μαρτίου σε Ελλάδα και Κύπρο: να κάνει τη μεγαλύτερη συλλογή ανεξάρτητου και arthouse κινηματογράφου προσβάσιμη σε όλους.

Ο συνδρομητής του Cinobo απολαμβάνει έναν επιμελημένο κατάλογο εκατοντάδων ταινιών: φιλμ βραβευμένα στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, ταινίες δύσκολα προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, τίτλοι που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα και αριστουργήματα του κλασικού κινηματογράφου. Χρυσοί Φοίνικες των Καννών, Χρυσές Άρκτοι του Βερολίνου, Όσκαρ και Σεζάρ, Ευρώπη και Ελλάδα, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία και Αυστραλία. Κωμωδίες, θρίλερ, ερωτικές ιστορίες, οικογενειακά δράματα, ντοκιμαντέρ, animation.

Στο πλαίσιο αυτό, η πλατφόρμα εγκαινιάζει τη λειτουργία της με ταινίες μεγάλων δημιουργών, από τον Μίκαελ Χάνεκε ως τον Τέρενς Μάλικ, εμπλουτίζει τη συλλογή του με τους σημαντικότερους σκηνοθέτες των ημερών μας, από τον Πάολο Σορεντίνο και τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ ως την Κλερ Ντενί και την Λιν Ράμσεϊ και δίνει έμφαση στο ελληνικό σινεμά, με μια πληθώρα εγχώριων παραγωγών, βραβευμένων σε διεθνή φεστιβάλ, από σκηνοθέτες όπως ο Γιώργος Λάνθιμος, ο Παντελής Βούλγαρης και ο Πάνος Κούτρας. Παράλληλα, παρουσιάζει πέντε θεματικές συλλογές-προτάσεις για τους πρώτους συνδρομητές του. Αφιέρωμα στα 80s μέσα από ταινίες που διαδραματίζονται στην τόσο αγαπημένη δεκαετία της ποπ κουλτούρας. New Era με ένα σύνολο ταινιών από όλο τον κόσμο που έχουν ως θέμα τα νέα ξεκινήματα και τις δεύτερες ευκαιρίες. Los Thrillers με δυνατά ισπανόφωνα θρίλερ που έχει λατρέψει το ελληνικό κοινό. The Artist με φιλμ βασισμένα στις ζωές μεγάλων προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. IRIS Feature Awards, αφιέρωμα που εγκαινιάζει τη συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας που έχουν βραβευτεί την τελευταία δεκαετία από την Ακαδημία.

Στις 17 Μαρτίου, η πλατφόρμα εγκαινιάζει την κατηγορία Πρεμιέρες Cinobo με το Honeyland (Στη Γη του Άγριου Μελιού), την πρώτη ταινία στην ιστορία των Όσκαρ με ταυτόχρονη υποψηφιότητα για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ και Καλύτερη Διεθνή Ταινία, ενώ θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον μεγάλο νικητή των φετινών Όσκαρ Μπονγκ Τζουν Χο, με ταινίες του που γίνονται για πρώτη φορά διαθέσιμες στο ελληνικό κοινό. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρει το ιδιόμορφο σύμπαν της Ανιές Βαρντά με οκτώ ταινίες της ξεχωριστής Γαλλίδας δημιουργού. Ο κλασικός κινηματογράφος θα έχει την τιμητική του με την προβολή της συνολικής φιλμογραφίας του πάντοτε επίκαιρου Τσάρλι Τσάπλιν σε ειδικό αφιέρωμα που έχει προγραμματιστεί στα τέλη Απριλίου, ενώ αντίστοιχα αφιερώματα και σε άλλους μεγάλους δημιουργούς θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΚορονοϊόςNetflixCosmote TVΜένουμε Σπίτιπρόγραμμα τηλεόρασηςNovaCinobo