Σινεμά|10.12.2018 18:05

7 Βιβλία και κόμικς που θα δούμε στη μικρή οθόνη το 2019 (vids)

Άγγελος Γεραιουδάκης

Χαρακτήρες πλασμένοι σε σελίδες μυθιστορημάτων ζωντανεύουν στη μικρή οθόνη, παίρνουν σάρκα και οστά από αγαπημένους ηθοποιούς και υπόσχονται να καθηλώσουν το κοινό, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές. 

«Καλοί οιωνοί» των Τέρι Πράτσετ και Νιλ Γκέιμαν από τις εκδόσεις Selini

Η ιστορία διαπραγματεύεται το τέλος του κόσμου και περιέχει αρκετό αίμα, θάνατο και απόγνωση για να το στηρίξει. Όμως, ταυτόχρονα, είναι και ένα από τα πιο όμορφα, αστεία και στοργικά έργα που θα δεις. Πρωταγωνιστούν ο Ντέιβιντ Τέναντ στον ρόλο του δαίμονα Crowley και ο Μάικλ Σιν στον ρόλο του αγγέλου Aziraphale, που μαζί θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την αποκάλυψη. Η νέα σειρά ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα αρχές του νέου χρόνου και είναι παραγωγή του BBC. 

 

«Catch 22» του Τζόζεφ Χέλερ από τις εκδόσεις Εκάτη

Ο Τζόζεφ Χέλερ μετά τη φρίκη και την παράνοια που έζησε ως βομβαρδιστής της αμερικανικής αεροπορίας κατά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο έγραψε με το μοναδικό του χιούμορ το μεγαλύτερο αντιπολεμικό μυθιστόρημα όλων των εποχών, μια μοναδική σάτιρα, περιγράφοντας κατ' επέκταση την τρέλα της σύγχρονης κοινωνίας. Το έργο του αποτελεί μια ισχυρή κριτική για τον καπιταλισμό και τις κοινωνικές σχέσεις που απορρέουν από αυτόν, καθώς η κριτική αυτή δημιουργεί ένα αντίβαρο κατά των συνθηκών της παράλογης μοντέρνας πραγματικότητας, διακωμωδώντας το παράλογο του πολέμου αλλά κυρίως το παράλογο της ίδιας της ζωής. Η σειρά θα προβάλλεται στο Hulu και πρωταγωνιστής θα είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ. 

«Η Ακαδημία της Ομπρέλας» του Τζέραρντ Γουέι 

Μια ημέρα του 1989, τυχαίες γυναίκες που δεν σχετίζονται μεταξύ τους φέρνουν στον κόσμο 43 παιδιά παρόλο που μέχρι και την προηγούμενη ημέρα δεν παρουσίαζαν κανένα σημάδι εγκυμοσύνης. Ο Σερ Ρέτζιναλντ Χάργκριβς, ένας δισεκατομμυριούχος βιομήχανος, υιοθετεί επτά από αυτά, ιδρύει την Ακαδημία της Ομπρέλας και προετοιμάζει τα "παιδιά" του για να σώσουν τον κόσμο. Όμως, το σχέδιο δεν πετυχαίνει τελείως. Όταν τα παιδιά είναι στην εφηβεία, η οικογένεια διασπάται και η ομάδα διαλύεται. Σήμερα, τα έξι τριαντάχρονα πλέον μέλη που επέζησαν επανενώνονται με αφορμή τον θάνατο του Χάργκριβς. Ο Λούθερ, ο Ντιέγκο, η Άλισον, ο Κλάους, η Βάνια και ο Νούμερο Πέντε συνεργάζονται με σκοπό να διαλευκάνουν το μυστήριο πίσω από τον θάνατο του πατέρα τους. Ωστόσο, η επανενωμένη οικογένεια αρχίζει ξανά να διασπάται, μια και οι προσωπικότητες και οι ικανότητες των μελών της διαφέρουν πολύ, για να μην αναφερθούμε στην άμεση απειλή της αποκάλυψης. Η «Ακαδημία της Ομπρέλας» βασίζεται στα γνωστά, βραβευμένα με Eisner κόμικ και εικονογραφήματα που δημιούργησε και έγραψε ο Τζέραρντ Γουέι (My Chemical Romance). Η πρώτη σεζόν της σειράς αποτελείται από 10 επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Φεβρουαρίου 2019 στο Netflix. 

 

«The Perfectionists» της Σάρα Σέπαρντ

Η νέα σειρά είναι το δεύτερο spin off του Pretty Little Liars. Η ιστορία θα περιστρέφεται γύρω από ένα φόνο και πιο συγκεκριμένα τα κορίτσια ψάχνουν να βρουν ποιος σκότωσε τον Nolan Hotchkiss και γιατί. Από το καστ της αρχικής σειράς επιστρέφουν οι Σάσα Πίτερς (Άλισον) και Τζανέλ Πάρις (Μόνα), με τη δεύτερη να δηλώνει πως η νέα σειρά θα επιλύσει και κάποια σεναριακά θέματα που δημιούργησε η αρχική. Ο πρώτος κύκλος έχει πάρει εντολή για 10 επεισόδια. 

«Le Transperceneige» των Ζακ Λομπ και Ζαν Μαρκ Ροσέτ

Έχοντας προηγηθεί το 2013 η κινηματογραφική μεταφορά του γαλλικού μεταποκαλυπτικού μυθιστορήματος «Le Transperceneige», όπου πρωταγωνίστησαν οι Κρις Εβανς, Εντ Χάρις, Τίλντα Σουίντον, Τζέιμι Μπελ και Οκτάβια Σπένσερ, πλέον επιχειρείται η εν λόγω μυθοπλασία επιστημονικής φαντασίας να βγει και στην μικρή οθόνη από το ΤΝΤ. Οι πρωταγωνιστές της σειράς θα είναι παγιδευμένοι σε μία τελευταίας τεχνολογίας  αμαξοστοιχία που θα βρίσκεται συνέχεια εν κινήσει, καθώς έτσι μόνο μπορούν  να επιβιώσουν οι ελάχιστοι άνθρωποι που διασώθηκαν από τον μαζικό αφανισμό του πλανήτη λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων. Ταξιδεύοντας λοιπόν, σε όλη την υφήλιο  που έχει γίνει αφιλόξενη και απρόσφορη για να κατοικηθεί ξανά, θα προσπαθήσουν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της νέας τάξης πραγμάτων που έχει αναδυθεί. Ο πρώτος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2019 και θα αποτελείται από δέκα επεισόδια. 

«Οι Άθλοι» του Βίκτωρ Ουγκώ από τις εκδόσεις Λιβάνη

Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μυθιστορήματα του δεκάτου ενάτου αιώνα. Ασχολείται με τις ζωές αρκετών Γάλλων χαρακτήρων, οι οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, για μια περίοδο άνω των είκοσι ετών στις αρχές του δεκάτου ενάτου αιώνα. Η περίοδος αυτή περιλαμβάνει τους ναπολεόντειους πολέμους και τις δεκαετίες που ακολούθησαν. Το έργο εστιάζει στις προσπάθειες του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην καταδίκου, ο οποίος προσπαθεί να επανεντάξει τον εαυτό του στην κοινωνία, και επιπλέον μελετά την επίδραση των πράξεων του ήρωα για χάρη της κοινωνικής αναγνώρισης. Στο μυθιστόρημα εξετάζεται η φύση του καλού και του κακού και ο νόμος σε μία εκτεταμένη ιστορία, που περιλαμβάνει θέματα όπως την ιστορία της Γαλλίας, την αρχιτεκτονική του Παρισιού, την πολιτική, την ηθική φιλοσοφία, το νόμο, τη θρησκεία και τα είδη και τη φύση του έρωτα και της οικογενειακής αγάπης. Το σενάριο της τηλεοπτικής μεταφοράς έχει γράψει ο Άντριου Ντέιβις (Bridget Jones’s Diary), ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Τομ Σάνκλαντ (The Children). Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 6 επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα στο BBC μέσα στο 2019.

σειρέςβιβλίο