Σινεμά|17.03.2020 18:28

#Μένουμε_σπίτι: 6+1 ριάλιτι στο Netflix που αξίζουν την προσοχή σας

Άγγελος Γεραιουδάκης

Η αλήθεια είναι ότι η επιδημία του κορονοϊού χτύπησε την πόρτα της χώρας μας και έφερε πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Επειδή η περίοδος αυτή που διανύουμε επιβάλλει την οικιακή ψυχαγωγία, οι παρακάτω επιλογές από ριάλιτι που μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα του Netflix με ελληνικούς υπότιτλους, μπορεί να κάνει την παραμονή σας στο σπίτι πιο ευχάριστη. 

Circle

To «Circle» είναι remake του ομώνυμου παιχνιδιού του Ηνωμένου Βασιλείου που προσπαθεί να μας μεταφέρει στον τρόπο ζωής ανθρώπων που είναι συνεχώς συνδεδεμένοι με τα προφίλ τους σε μια προσπάθεια να γίνουν αρεστοί μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Άγνωστοι άνθρωποι φιλοξενούνται σε διαφορετικά σπίτια του ίδιου συμπλέγματος διαμερισμάτων, αλλά απαγορεύεται να συναντηθούν. Ο καθένας τους μένει μόνος και επικοινωνεί με τους υπόλοιπους μέσω του δικτύου Circle. Το παιχνίδι, του οποίου το έπαθλο φτάνει τα 100.000 δολάρια, δοκιμάζει διαρκώς τους συμμετέχοντες και εκθέτει πλευρές τους που ούτε οι ίδιοι δεν είχαν φανταστεί ότι έχουν. 

Love Is Blind

Ελεύθεροι και ελεύθερες, που θέλουν να τους αγαπήσουν για αυτό που είναι και όχι για την εξωτερική τους εμφάνιση, δέχονται να πάρουν μέρος σε μια κάπως αντισυμβατική προσέγγιση του σύγχρονου έρωτα, ελπίζοντας ότι θα γνωρίσουν τον άνθρωπο με τον οποίο θέλουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους... χωρίς να χρειάζεται καν να τον δουν από πριν. Αποκομμένοι από τους περισπασμούς του έξω κόσμου, οι σινγκλ μιλούν με διάφορους υποψήφιους ερωτικούς συντρόφους και, όταν κάνουν μια ουσιαστική επαφή, κάνουν την πρόταση και, στη συνέχεια, βλέπουν για πρώτη φορά το ταίρι τους. Αρραβωνιασμένοι πλέον, επιστρέφουν στην καθημερινότητα και, καθώς οργανώνουν τον γάμο τους, ανακαλύπτουν γρήγορα αν μπορούν να μετατρέψουν τη συναισθηματική τους σύνδεση σε σωματική έλξη πριν από την επικείμενη τελετή. Με παρουσιαστές τον Νικ και τη Βανέσα Λασέι, αυτή η εθιστική σειρά δέκα επεισοδίων αποκαλύπτει αν η εμφάνιση ή η ηλικία είναι όντως σημαντικά ή αν ο έρωτας είναι στ' αλήθεια τυφλός.

Back With the Ex

Το concept της εκπομπής είναι να φέρει ξανά κοντά χωρισμένα ζευγάρια, με σκοπό μέχρι το τέλος των τριών εβδομάδων που περνούν μαζί, να έχουν διαπιστώσει αν αξίζει να δώσουν δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους. Ο ένας μένει μία εβδομάδα στο σπίτι του άλλου και μετά ταξιδεύουν σ’ έναν μαγευτικό προορισμό όπου δίνουν και την τελική απάντηση για το αν θα προχωρήσει η σχέση τους ή όχι. Το «Back With the Ex» είναι ένα ριάλιτι σόου αυστραλιανής παραγωγής που άρχισε να κάνει τον γύρο του κόσμου όταν το ανέβασε το Netflix.

 

Queer Eyes

Έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια από τότε που η βραβευμένη με Emmy σειρά «Queer Eye for the Straight Guy» έφερε την επανάσταση στα ριάλιτι. Η σειρά επιστρέφει στο Netflix και διατίθεται σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάζοντας στο κοινό ανά τον κόσμο μια σύγχρονη αισθητική, μια ποικιλόμορφη ματιά και μια ολοκαίνουργια υπέροχη πεντάδα: Άντονι Πορόβσκι (φαγητό και κρασί), Μπόμπι Μπερκ (διακόσμηση εσωτερικού χώρου), Καράμο Μπράουν (πολιτισμός), Τζόναθαν Βαν Νες (περιποίηση) και Ταν Φρανς (μόδα). Τα νέα μέλη της υπέροχης πεντάδας δημιουργούν σχέσεις με άνδρες και γυναίκες με διαφορετικό υπόβαθρο και πεποιθήσεις, συχνά αντίθετες από τις δικές τους, και εξερευνούν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από τα δικαιώματα LGBTQ και τον κοινωνικό σχολιασμό μέχρι τη συνταγή για το καλύτερο γουακαμόλε με τοπικά υλικά και πολλά άλλα. 

Rhythm + Flow

Οι διεθνείς σούπερ σταρ Cardi B, Chance the Rapper και Tip "T.I." Harris αναζητούν το επόμενο φαινόμενο της χιπ-χοπ στο «Rhythm + Flow». Η σειρά σμίγει θρύλους του χώρου μέσα από μια αναζήτηση σε πολλές πόλεις-κέντρα της χιπ-χοπ, όπως είναι το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, η Ατλάντα και το Σικάγο. Στόχος είναι η εύρεση ταλέντων και η στήριξη της εξέλιξης άγνωστων καλλιτεχνών.

 

Next In Fashion

Το «Next In Fashion» είναι μια δυνατή διαγωνιστική σειρά, στην οποία συμμετέχουν μερικοί από τους καλύτερους και πιο πρωτοποριακούς σχεδιαστές στον κόσμο, διεκδικώντας την ευκαιρία να γίνουν το επόμενο μεγάλο όνομα στη μόδα. Με παρουσιαστές τον σχεδιαστή μόδας και τηλεοπτικό σταρ Ταν Φρανς και τη σχεδιάστρια, μοντέλο και γκουρού του στιλ Αλέξα Τσανγκ, το «Next in Fashion» ξεκινά με δεκαοκτώ σχεδιαστές που καλούνται να αντεπεξέλθουν σε δοκιμασίες με βασικό θέμα μια διαφορετική τάση ή ένα νέο σχέδιο που είχε καθολικό αντίκτυπο στον τρόπο που ντυνόμαστε. Οι ταλαντούχοι διαγωνιζόμενοι έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μόδας και έχουν ντύσει πρωτοκλασάτα σελέμπριτι. 

 

RuPaul’s Drag Race

Κάθε σεζόν, η πιο γνωστή των drag queens σε όλο τον κόσμο, RuPaul, ξεκινάει την αναζήτηση για την επόμενη Drag Superstar της Αμερικής. Σε κάθε σεζόν, λαμβάνουν 14 αρχάριες ή έμπειρες drag queens, οι οποίες δημιουργούν τα δικά τους λαμπερά ρούχα που φτιάχνονται με κόλλα και πολλά στρας, ετοιμάζουν τις εκκεντρικές περούκες τους, ποζάρουν για φωτογραφίσεις μόδας ή βίντεο, ετοιμάζουν χορογραφίες και κάνουν πασαρέλα επί σκηνής. Όπως είναι φυσικό, όταν μιλάμε για ριάλιτι και drag queens δεν θα έλειπε το κλάμα καθώς οι βασίλισσες ανοίγουν την καρδιά τους μπροστά στη κάμερα και αφηγούνται την άσχημη αντιμετώπιση που εισέπραξαν από οικογένεια, φίλους και γνωστούς.

NetflixΚορονοϊόςΜένουμε Σπίτι