Σινεμά|20.03.2020 15:29

Κορονοϊός: Το Φεστιβάλ Καννών αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας

Άντα Δαλιάκα

Με την εξάπλωση του κορονοϊού στη Γαλλία να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και τους Γάλλους πολίτες απομονωμένους στα σπίτια τους κατ' εντολή της κυβέρνησης, το Φεστιβάλ Καννών ανακοινώνει επίσημα ότι δεν θα διεξαχθεί φέτος στις προγραμματισμένες ημερομηνίες του, από τις 12 μέχρι τις 23 Μαΐου.

Στην ανακοίνωση που προκύπτει μετά από αρκετές ημέρες εικασιών και δημοσιογραφικών ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για βέβαιη αναβολή του και αφού η κινηματογραφική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο έχει περιέλθει σε κατάσταση shutdown λόγω της πανδημίας, το φεστιβάλ σημειώνει ότι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του τοποθετείται στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου του 2020. 

Οι συντελεστές του σημαντικότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στον κόσμο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε όλους όσους παλεύουν με τον ιό και επισημαίνουν ότι θα πάρουν μια τελική απόφαση μόλις η εξέλιξη της κατάστασης στη Γαλλία και παγκοσμίως επιτρέψει ρεαλιστικές αποφάσεις. 

«Θα κάνουμε γνωστή την απόφασή μας, πάντοτε σε συμφωνία με την γαλλική κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή των Καννών, όπως και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ, την κινηματογραφική βιομηχανία και όλους τους συνεργάτες της διοργάνωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το φεστιβάλ, επίσης, τονίζει ότι στηρίζει τις απαγορεύσεις μετακίνησης στη Γαλλία.

Η απόφαση του Φεστιβάλ Καννών προέκυψε λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό το αίτημα επαγγελματιών του χώρου να διεξαχθεί η Αγορά του διαδικτυακά. 

Κορονοϊόςφεστιβάλ ΚαννώνΚάννες