Σινεμά|26.03.2020 15:40

Κορονοϊός: Σε καραντίνα μέχρι τον Αύγουστο η «Wonder Woman 1984»

Άντα Δαλιάκα

Εν μέσω πανδημίας τα χολιγουντιανά μπλοκμπάστερ αναβάλλονται το ένα μετά το άλλο, ενώ τα περισσότερα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά γυρίσματα έχουν σταματήσει από το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Με τον κόσμο όλο να βιώνει πρωτόγνωρη κρίση, η κινηματογραφική βιομηχανία περνάει ένα αναπόφευκτο shutdown το οποίο ουδείς γνωρίζει με ποιο τρόπο θα ξεπεράσει.

Κάπως έτσι το Wonder Woman 1984  με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντό που ήταν να βγει στην Ελλάδα στις 4 Ιουνίου, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των μπλοκμπάστερ που με πρώτο το No Time To Die, παίρνουν νέα ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η συνέχεια της κινηματογραφικής επιτυχίας «Wonder Woman» έχει τώρα νέα ημερομηνία εξόδου από την Warner Bros. για τις 14 Αυγούστου.

«Όταν αρχίσαμε να ετοιμάζουμε την "Wonder Woman 1984", η πρόθεσή μας ήταν να προβληθεί η ταινία στη μεγάλη οθόνη και είμαστε ενθουσιασμένοι που αποφασίσαμε η Warner Bros. Pictures να κυκλοφορήσει την ταινία στους κινηματογράφους στις 14 Αυγούστου», δήλωσε ο Τόμπι Έμεριχ από την Warner Bros. δίνοντας τέλος στις φήμες που ήθελαν το στούντιο να διαθέτει την ταινία online. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα είναι ένα ασφαλέστερο και υγιέστερο μέρος μέχρι τότε».

Η αρχική ιδέα ήταν να βγει η ταινία στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2019, αλλά το στούντιο άλλαξε γνώμη δίνοντας καλοκαιρινή ημερομηνία εξόδου και ταυτόχρονα περισσότερες πιθανότητες εμπορικής επιτυχίας κατά την περίοδο των θερινών μποκμπάστερ.

«Πιστεύουμε στη δύναμη του κινηματογράφου. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που οι ιδιοκτήτες κινηματογράφων αγωνιούν, όπως όλος ο κόσμος, είμαστε χαρούμενοι που δίνουμε νέα ημερομηνία για την κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες και ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλύτερα μέχρι τότε» τόνισε η σκηνοθέτης της ταινίας Πάτι Τζένκινς.

Η νέα περιπέτεια της Νταϊάνα Πρινς μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1980 όπου η υπερηρωίδα Αμαζόνα συναντά δύο νέους εχθρούς: τους Μαξ Λορντ και Τσιτά. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Κρις Πάιν (Στιβ Τρέβορ), Κρίστεν Γουίγκ (Το Τσιτά), Πέδρο Πασκάλ (Μαξ Λορντ), Ρόμπιν Ράιτ (Αντιόπη) και Κόνι Νίλσεν (Ιπολίτα). Η πρώτη ταινία της ταινίας στάθηκε μεγάλη εμπορική επιτυχία με εισπράξεις 822 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office.

shutdownΚορονοϊόςΠάτι ΤζένκινςπανδημίαWonder Woman 1984Warner Brosσινεμά