Σινεμά|28.03.2020 22:36

#Μένουμε_σπίτι: Πέντε νέες σειρές του Netflix για να γεμίσεις τον χρόνο σου στην καραντίνα

Άγγελος Γεραιουδάκης

Το Netflix προσφέρει άπλετες επιλογές τους τελευταίους μήνες, τόσο σε ταινίες όσο και σειρές. Μέσα στην τεράστια λίστα, λοιπόν, από την οποία μπορεί κάποιος να κάνει την επιλογή του, υπάρχουν κάποιες νέες προσθήκες σε σειρές που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπεράσει αυτές τις μέρες που μένουμε όλοι κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης: #Μένουμε_σπίτι: 6+1 ριάλιτι στο Netflix που αξίζουν την προσοχή σας

The English Game

Tο «English Game», η μίνι σειρά έξι επεισοδίων που έφτιαξε ο δημιουργός του «Downton Abbey», Τζούλιαν Φέλοους, διηγείται τη γέννηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δύο ποδοσφαιριστές του 19ου αιώνα από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις κάνουν επαγγελματικούς και προσωπικούς ελιγμούς για να αλλάξουν το παιχνίδι -και την Αγγλία- για πάντα. Η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. 

Μεσσίας

Αποκαλύπτοντας πληροφορίες για έναν άντρα, ο οποίος προσελκύει τη διεθνή προσοχή διαταράσσοντας την κοινή γνώμη, η πράκτορας της CIA, Εύα Γκέλερ, αρχίζει να ερευνά την καταγωγή του. Καθώς ο άντρας αποκτά συνεχώς ακόλουθους που ισχυρίζονται ότι κάνει θαύματα, τα διεθνή ΜΜΕ σαγηνεύονται ολοένα και περισσότερο από τη χαρισματική προσωπικότητα.

Η Γκέλερ αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει γρήγορα το μυστήριο για το αν είναι όντως θεόσταλτος ή ένας επικίνδυνος απατεώνας, ικανός να καταρρίψει την παγκόσμια γεωπολιτική τάξη. Καθώς η ιστορία ξεδιπλώνεται, σμίγει πολλαπλές οπτικές, όπως αυτήν ενός Ισραηλινού πράκτορα, ενός Τεξανού ιεροκήρυκα και της κόρης του, ενός Παλαιστίνιου πρόσφυγα και της δημοσιογράφου που καταγράφει την ιστορία. 

Toy Boy

Μυστήριο, πλεκτάνες, γυμνασμένα σώματα και αρκετός χορός είναι μερικές λέξεις που περιγράφουν την ισπανική σειρά «Toy Boy». Μετά από επτά χρόνια σε μια φυλακή της Μαλάγας, ένας στρίπερ αποφυλακίζεται και προσπαθεί να αποδείξει ότι η ερωμένη του τον παγίδευσε για τον φόνο του άνδρα της. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από δεκατρία επεισόδια και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί αν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν καθώς στην Ισπανία κατατροπώθηκε σε τηλεθέαση από το «Masterchef». 

 

Φρόιντ 

Η νέα σειρά του Netflix είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του πατέρα της ψυχανάλυσης, Ζίγκμουντ Φρόιντ, πριν την έκδοση της «Ερμηνείας των ονείρων» και λίγο πριν γίνει διάσημος για τις καινοτόμες ιδέες του. Η ιστορία μας μεταφέρει στη Βιέννη του 1880, όταν ο νεαρός ψυχαναλυτής θα συνεργαστεί μετά από αίτημα των αρχών με ένα μέντιουμ, προκειμένου να βοηθήσει στην εξιχνίαση διαφόρων υποθέσεων εξαφανίσεων και ανθρωποκτονιών. Ο ίδιος ο Φρόιντ και το μέντιουμ, κατά τις αναζητήσεις τους, μπλέκουν σε μια σκοτεινή και απόκοσμη συνωμοσία.

Αυτοδημιούργητη: Μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ

Η βραβευμένη με Όσκαρ, Οκτάβια Σπένσερ, πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ, της πρωτοπόρας Αφροαμερικανίδας επιχειρηματία στον τομέα της περιποίησης μαλλιών, η οποία θεωρείται η πρώτη αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος της Αμερικής. Εμπνευσμένη από το βιβλίο «On Her Own Ground» της τρισέγγονης της Γουόκερ, Αλίλια Μπαντλς, η σειρά του Netflix ζωντανεύει για πρώτη φορά στην οθόνη την εμψυχωτική ιστορία αυτού του θρύλου του πολιτισμού μας.

Αψηφώντας κάθε κακουχία, η Γουόκερ αντιστάθηκε στις φυλετικές και έμφυλες προκαταλήψεις της περιόδου μετά τη δουλοκρατία, στις προσωπικές προδοσίες και τον αθέμιτο επαγγελματικό ανταγωνισμό και κατάφερε να εγκαθιδρύσει ένα καινοτόμο όνομα που έφερε την επανάσταση στον τομέα της περιποίησης μαλλιών των μαύρων, παλεύοντας ταυτόχρονα για κοινωνική αλλαγή. Η σειρά αποτελείται από τέσσερα επεισόδια.

ΚορονοϊόςNetflixΜένουμε Σπίτικαραντίνα