Σινεμά|01.04.2020 18:01

Ο Μίλο Μανάρα μιλάει για τον Φελίνι: Ελεύθερο στο διαδίκτυο το φιλμ «Derailments»

Newsroom

Η μικρού μήκους ταινία «Derailments» («Εκτροχιασμοί») της Καναδής σκηνοθέτη Τσέλσι ΜακΜιούλαν για τη συνεργασία των σπουδαίων Ιταλών καλλιτεχνών και φίλων Μίλο Μανάρα και Φεντερίκο Φελίνι διατίθεται ελεύθερη στο διαδίκτυο από το ιταλικό στούντιο Fabrica.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που προβλήθηκε σε πολλά φεστιβάλ και έκανε αίσθηση όταν ανακοινώθηκε πίσω στο 2011, ο Μανάρα θυμάται την καλλιτεχνική συνεργασία του με τον Φελίνι και το από κοινού ταξίδι τους που δεν έδωσε ποτέ καρπούς, όμως πέρασε στην αιωνιότητα: το «Il Viaggio di Mastorna Detto Fernet» («Το ταξίδι του Μαστόρνα, επονομαζόμενου Φερνέτ») υποτίθεται ότι θα γινόταν ταινία σε σενάριο μάλιστα του Φελίνι, αντ’ αυτού πέρασε στην ιστορία ως «η διασημότερη ταινία που δεν έγινε ποτέ».

Το μυστήριο της αποχώρησης του Φεντερίκο Φελίνι από το πρότζεκτ που θα γινόταν ταινία κινουμένων σχεδίων παραμένει μέχρι και σήμερα. Ως παρηγοριά αυτής της παράδοξης συνεργασίας που έσβησε απότομα, έχουμε τα σχέδια του διάσημου σκιτσογράφου Μίλο Μανάρα που είχε αρχίσει να σχεδιάζει το όραμα του κινηματογραφικού δημιουργού για τη μετά θάνατον ζωή.

Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ εδώ: 

FabricaΦεντερίκο ΦελίνιDerailmentsΜίλο Μανάρα