Σινεμά|02.04.2020 17:52

Ο Παντελής Μητρόπουλος στο τιμόνι του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Newsroom

Λίγες ημέρες μετά την ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που ζητούσε να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας και αφού ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξης του χώρου του πολιτισμού από το ΥΠΠΟΑ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε ο διορισμός του Παντελή Μητρόπουλου στην θέση του Γενικού Διευθυντή σύμφωνα με την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 12 Μαρτίου.

Με ξεχωριστή ανακοίνωση από την πλευρά του, το ΕΚΟΜΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι η λειτουργία του cash rebate για τον οπτικοακουστικό χώρο συνεχίζεται κανονικά κατά την περίοδο του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση του ΕΚΚ

«Από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοινώνεται ότι την 1η Απριλίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έκδοσης της εγκριτικής απόφασης της εξ υπουργών επιτροπής για τον διορισμό του Γενικού Διευθυντή στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Με απόφασή της  η Υπουργός  Πολιτισμού και Αθλητισμού τοποθέτησε τον κ. Παντελή Μητρόπουλο στην θέση  του Γενικού Διευθυντή σύμφωνα με την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ. Η απόφαση οδεύει για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Μόλις η απόφαση δημοσιευθεί –είναι θέμα μιας ή δύο ημερών- ο νέος ΓΔ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.»