Σινεμά|03.04.2020 14:52

«Hollywood»: To Netflix αποκαλύπτει τη νέα μίνι σειρά του Ράιαν Μέρφι

Άντα Δαλιάκα

Στην πανδημία του κορονοϊού που έχει γονατίσει ακόμα και την χολιγουντιανή βιομηχανία, ο Ράιαν Μέρφι, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της αμερικανικής τηλεόρασης με επιτυχίες όπως το «American Horror Story» και το «Glee», επανέρχεται με το «Hollywood», την πρώτη του αποκλειστική σειρά για το Netflix: «ένα γράμμα αγάπης στη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ», αλλά και «μια βαθύτερη ματιά στην βιομηχανία του σεξ». 

Επτά επεισόδια γύρισε ο Μέρφι για να παρακολουθήσουμε από την 1η Μαΐου στην πλατφόρμα streaming, τα οποία διαδραματίζονται μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς το χολιγουντιανό σύστημα ανασυγκροτείται μετά τον πόλεμο. Για έμπνευση οι συντελεστές της σειράς έψαξαν σε άγνωστες, «θαμμένες» ιστορίες του παρελθόντος - για τις γυναίκες και όχι τους άντρες που έδιναν το «πράσινο φως» στις ταινίες, για τους μαύρους καλλιτέχνες της βιομηχανίες που έπρεπε να επιτύχουν σε μια ρατσιστική εποχή και όλους εκείνους που έπρεπε να προσπαθήσουν σκληρά για να το δικό τους success story στον τόπο των ονείρων, το Χόλιγουντ.

Στην σειρά πρωταγωνιστούν οι Ντάρεν Κρις, Ντέιβιντ Κόρενσγουετ, Σαμάρα Γουίβινγκ, Ντίλαν ΜακΝτέρμοντ, Τζέρεμι Πόουπ, Πάτι ΛουΠόν, Τζιμ Πάρσονς και Μοντ Άπατοου, ενώ γκεστ ρόλο θα έχουν μεταξύ άλλων οι Μίρα Σορβίνο και Ρομπ Ράινερ. Σχετικά με τη σειρά, ο Κόρενσγουετ σχολίασε: «Τοποθετείται στην δεκαετία του ’40 στο Χόλιγουντ, οπότε θα είναι γεμάτη από υπέροχα ρούχα και υπέροχες προφορές. Θα είναι αρκετά σέξι και ελπιδοφόρα. Θα μιλάει για τους νέους ανθρώπους και τον ενθουσιασμό που νιώθουν αναζητώντας ευκαιρίες».

Εδώ ορισμένες από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Netflix

HollywoodNetflixΡάιαν Μέρφι