Σινεμά|05.04.2020 17:44

#Μένουμε_σπίτι με ταινίες: Μποντ, Ράμπο, ληστείες, πανδημίες και έντεχνη σάτιρα

Άντα Δαλιάκα

«Rambo: Το τελευταίο αίμα» Πρεμιέρα την Κυριακή 5 Απριλίου στο Novacinema1HD στις 22.00

Αποτραβηγμένος σε μια φάρμα στην Αριζόνα, ο Τζον Ράμπο ζει μαζί με την Μεξικάνα οικονόμο του και την ορφανή ανιψιά της Γκαμπριέλα. Όμως η νεαρή Γκαμπριέλα μαθαίνει που βρίσκεται ο επί χρόνια εξαφανισμένος πατέρας της και αποφασίζει να πάει στο Μεξικό όπου και πέφτει θύμα ενός βίαιου καρτέλ μαστροπείας. Ο Ράμπο θα διασχίσει τα σύνορα για να τη βρει… Τριάντα επτά χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του βετεράνου Τζον Ράμπο, ο Σταλόνε επιχειρεί ένα κλείσιμο της δημοφιλούς σειράς αναμειγνύοντας τους κώδικες του γουέστερν με αυτούς της περιπέτειας εκδίκησης. (2019)

«Pandemic: COVID-19» Πρεμιέρα στις 5 Απριλίου στο Discovery στις 21:00

Με πληροφορίες από την πρώτη γραμμή και με επίκεντρο τη μάχη που δίνει το ιατρικό προσωπικό, ειδικοί μάς εξηγούν σε αυτό το νέο ντοκιμαντέρ για ποιο λόγο αυτό το νέο είδος κορoνϊού είναι τόσο θανατηφόρο και τι μέτρα λαμβάνονται ώστε να καταπολεμηθεί. (2020)

«Ληστεία στο μουσείο» Πρεμιέρα στις 7 Απριλίου στο Novacinema1HD στις 22.00

Το 1985, δυο φοιτητές κλέβουν εκθέματα αμύθητης αξίας από το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας του Μεξικού. Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα ταινία απάτης του Αλόνσο Ρουιζπαλάθιος που διαχειρίζεται ευφυώς τους κώδικες του είδους αρχικά με την τελετουργική αφαίρεση των εκθεμάτων από τις προθήκες του μουσείου που θυμίζει το κλασικό «Ριφιφί» του Ζυλ Ντασσέν και κατόπιν με την σταδιακή κάθοδο των ερασιτεχνών ληστών στην απόγνωση της τρέλας τους. (2018)

«Η ληστεία της Στοκχόλμης» Πρεμιέρα στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 5/4 στις 21.00

Στοκχόλμη, 1973. Ένας ένοπλος εισβάλλει σε υποκατάστημα τραπέζης και κρατά ομήρους τους υπαλλήλους. Από τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα προκύψει ο όρος 'το σύνδρομο της Στοκχόλμης'... Βασισμένη σε άρθρο του New Yorker, ανάλαφρη εκδοχή - στο περίβλημα μιας feelgood «ταινίας τραπεζικής ληστείας» - των όσων διαδραματίστηκαν στη ληστεία της Στοκχόλμης όταν μια εξαήμερη ομηρεία είχε σαν αποτέλεσμα την υπεράσπιση των ληστών από τους ομήρους τους. (2018)

«Το αριστούργημά μου» Πρεμιέρα στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 10/4 στις 21.00

Ο Αρτούρο, εκλεπτυσμένος αλλά και αδίστακτος έμπορος έργων τέχνης με δική του γκαλερί στο κέντρο του Μπουένος Άϊρες προσπαθεί μάταια να συμπαρασταθεί στον δύστροπο, ασυμβίβαστο φίλο του Ρένζο, διάσημο ζωγράφο που μεσουράνησε στη δεκαετία του ‘80, σήμερα σε παρακμή και δεινή οικονομική θέση. Μέχρι που ένα σοβαρό ατύχημα του Ρένζο δίνει την ευκαιρία στον Αρτούρο για μια μεγάλη μπίζνα… Πρωτότυπη σάτιρα του κόσμου της τέχνης, που μετασχηματίζεται σε κοινωνικοπολιτική σάτιρα της Αργεντινής. (2018)

Αφιέρωμα James Bond αποκλειστικά στη Nova

Η Nova παρουσιάζει ένα πλούσιο αφιέρωμα στον Τζέιμς Μποντ στο Novacinema3HD, με επιλεγμένες ταινίες της μακρόχρονης κινηματογραφικής σειράς, από το «Δόκτωρ Νο» (1962, Dr. No) του Τέρενς Γιανγκ με τον Σον Κόνερι μέχρι το «Spectre» (2015) του Σαμ Μέντες με τον Ντάνιελ Κρεγκ. Το αφιέρωμα ξεκίνησε την Παρασκευή 27 Μαρτίου προτείνοντας κάθε βράδυ από τις 21.00 στο Novacinema3HD, δύο ταινίες του 007, με το σύνθημα «It’s bond time!».

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ένας σούπερ 24ωρος μαραθώνιος μόνο με ταινίες του μποντ «back to back». Το συνδρομητικό κανάλι έχει προγραμματίσει τις περιπέτειες: «Dr.No», «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» και «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου» με τον Σον Κόνερι, «Επιχείρηση Οκτάπουσι» και «Για τα μάτια σου μόνο» με τον Ρότζερ Μουρ, «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει», «Ο κόσμος δεν είναι αρκετός», «Πέθανε μια άλλη μέρα» και «Επιχείρηση Χρυσά Μάτια» με τον Πιρς Μπρόσναν, «Προσωπική εκδίκηση» με τον Τίμοθι Ντάλτον και «Casino Royal», «Quantum of Solace», «Skyfall» και «Spectre» με τον Ντάνιελ Κρεγκ.

Το Νοvacinema3HD, όπως και όλα τα κανάλια Novacinema είναι διαθέσιμα σε όλους τους συνδρομητές της Nova, στο πλαίσιο της προσφοράς δωρεάν παροχής των Novacinema σε όλους μέχρι τις 20 Απριλίου, και σταθερά σε ποιότητα High Definition.

TV ΈθνοςJames BondNovaΤζέιμς ΜποντΡάμπο