Σινεμά|12.04.2020 13:36

Μέριλ Στριπ, Γιώργος Λάνθιµος και Παντελής Βούλγαρης: Ταινίες για να δείτε στο Cinobo

Άντα Δαλιάκα

Το CINOBO (Cinema No Borders), η νέα, ελληνική, συνδροµητική streaming πλατφόρµα (sVOD) µε βραβευµένες ταινίες και καταξιωµένους σκηνοθέτες από όλο τον κόσµο, προσφέρει µέσα από το «Εθνος της Κυριακής» δωρεάν συνδροµή ενάµιση µήνα για νέους χρήστες που θα κάνουν εγγραφή στην πλατφόρµα έως τις 30 Απριλίου.

Τσάρλι Τσάπλιν και Φράνσις Φορντ Κόπολα, Μέριλ Στριπ και… «Αυτή η νύχτα µένει». Από το Χόλιγουντ των µεγάλων κλασικών µέχρι τις µεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού σινεµά που αγαπήσαµε στη µεγάλη οθόνη, το Cinobo, η νέα, ελληνική, streaming πλατφόρµα, φέρνει στο σπίτι µας ένα µεγάλο κινηµατογραφικό αρχείο που ανοίγει την αυλαία στην αφρόκρεµα της καλλιτεχνικής δηµιουργίας.

Το «Εθνος της Κυριακής» δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να ανακαλύψουν τον κινηµατογραφικό κόσµο του Cinobo µέσω δωρεάν συνδροµής για ενάµιση µήνα στην πλατφόρµα: µε την ειδική κάρτα της εφηµερίδας (που κυκλοφορεί στην Αθήνα), γραφτείτε στο cinobo.com και αποκτήστε πρόσβαση στον µεγαλύτερο κατάλογο ανεξάρτητου κινηµατογράφου µε αγαπηµένες ταινίες από όλο τον κόσµο και την Ελλάδα.

Το Cinobo περιέχει τη µεγαλύτερη συλλογή ανεξάρτητου και arthouse κινηµατογράφου µε εκατοντάδες ταινίες, στις οποίες συµπεριλαµβάνονται και πολλές ελληνικές, επιλεγµένες και κατηγοριοποιηµένες από επαγγελµατίες του κινηµατογραφικού χώρου. Η πλατφόρµα ανανεώνεται σε εβδοµαδιαία βάση µε µία «Πρεµιέρα Cinobo» και δύο νέες προσθήκες, ενώ παρουσιάζει ανά 15 ηµέρες εκτενή αφιερώµατα και συλλογές.

Εκατοντάδες ταινίες

Με µόλις 7,99€ τον µήνα, δωρεάν δοκιµή 14 ηµερών και δυνατότητα ακύρωσης ανά πάσα στιγµή, ο συνδροµητής της πλατφόρµας απολαµβάνει έναν επιµεληµένο κατάλογο εκατοντάδων ταινιών µε ελληνικούς υπότιτλους: φιλµ βραβευµένα στα µεγαλύτερα κινηµατογραφικά φεστιβάλ του κόσµου, ταινίες δύσκολα προσβάσιµες στο ευρύ κοινό, τίτλους που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα και «διαµάντια» του κλασικού κινηµατογράφου.

Χρυσοί Φοίνικες των Καννών, Χρυσές Αρκτοι του Βερολίνου, Οσκαρ και Σεζάρ, Ευρώπη και Ελλάδα, Βόρεια και Νότια Αµερική, Ασία και Αυστραλία. Στο πλαίσιο αυτό, το Cinobo περιλαµβάνει ταινίες µεγάλων δηµιουργών, από τον Μίκαελ Χάνεκε ως τον Τέρενς Μάλικ, ενώ δίνει έµφαση στο ελληνικό σινεµά, µε µια πληθώρα εγχώριων παραγωγών, βραβευµένων σε διεθνή φεστιβάλ, από σκηνοθέτες όπως ο Γιώργος Λάνθιµος, ο Παντελής Βούλγαρης και ο Πάνος Κούτρας.

Η πλατφόρµα φιλοξενεί συλλογές-προτάσεις για όλους. Αφιέρωµα στα 80s µέσα από ταινίες που διαδραµατίζονται στην τόσο αγαπηµένη δεκαετία της ποπ κουλτούρας. New Era µε ένα σύνολο ταινιών από όλο τον κόσµο που έχουν ως θέµα τα νέα ξεκινήµατα και τις δεύτερες ευκαιρίες. Los Thrillers µε δυνατά ισπανόφωνα θρίλερ. The Artist µε φιλµ βασισµένα στις ζωές µεγάλων προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισµού. Βραβεία ΙΡΙΣ, µέσα από τη συνεργασία του Cinobo µε την Ελληνική Ακαδηµία Κινηµατογράφου, µε ελληνικές ταινίες µυθοπλασίας που έχουν βραβευτεί την τελευταία δεκαετία.

Τον Απρίλιο ο κλασικός κινηµατογράφος έχει την τιμητική του με την παρουσίαση της συνολικής μεγάλου μήκους φιλμογραφίας του Τσάρλι Τσάπλιν. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει, εκτός από τις διάσημες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο ίδιος, και ένα από τα ωραιότερα δράματα στην ιστορία του βωβού σινεμά, το «Μια γυναίκα από το Παρίσι» («A Woman of Paris»), το οποίο σκηνοθέτησε, χωρίς να βγει μπροστά από την κάμερα. Επίσης, στη συλλογή για τον Σαρλό περιλαμβάνεται και το «Chaplin Revue» («Επιθεώρηση Τσάρλι Τσάπλιν») που είναι μια επικόλληση τριών βωβών ταινιών μικρού μήκους, των «A Dog’s Life», «Shoulder Arms», «The Pilgrim», με τρόπο που να μοιάζει μεγάλου μήκους ταινία.

Η συλλογή φέρνει στην οθόνη μας με ένα κλικ όλη την αριστουργηματική φιλμογραφία του Τσάπλιν: «Ενας βασιλιάς στη Νέα Υόρκη», «Μια γυναίκα από το Παρίσι», «Τα φώτα της πόλης», «Τα φώτα της ράμπας», «Μοντέρνοι καιροί», «Ο κύριος Βερντού», «Το τσίρκο», «Ο χρυσοθήρας», «Ο μεγάλος δικτάτωρ» και «Το χαμίνι». Παράλληλα, ο μήνας είναι αφιερωμένος και στην Ανιές Βαρντά, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από έναν χρόνο, με συνολικά δέκα ταινίες της, πολλές εκ των οποίων δεν έχουν προβληθεί ξανά στην Ελλάδα.

Νέες προτάσεις

Στην ενότητα «New in Cinobo» υπάρχουν οκτώ νέες προτάσεις, μαζί και δύο ελληνικές: το αυστριακό δράμα «Σημαδεμένοι δρόμοι» («Macondo», 2014) της Σουνταμπέθ Μορτεζάι, η αστυνομική περιπέτεια «Ακόλαστη συμμορία» («Foxfire», 2012) του Λοράν Καντέ, η διεθνής συμπαραγωγή «Τetro» (2009) του Φράνσις Φορντ Κόπολα, το «Δύο ημέρες, μία νύχτα» («Two Days, One Night», 2014) των αδελφών Νταρντέν με τη Μαριόν Κοτιγιάρ σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της, η κωμωδία «Φλόρενς Φάλτσο Σοπράνο» («Florence Foster Jenkins», 2016) του Στίβεν Φρίαρς με τους Μέριλ Στριπ και Χιου Γκραντ αταίριαστο ζευγάρι, αλλά και ο βραβευμένος με Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας «Εμποράκος» («The Salesman», 2016) του Ασγκάρ Φαραντί.

Οσοι αγαπούν το ελληνικό σινεμά θα έχουν την ευκαιρία να δουν δύο από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στην ιστορία του, τη «Ρόζα της Σμύρνης» (2016) του Γιώργου Κορδέλλα και το «Αυτή η νύχτα μένει» (1999) του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ποικίλα και ενδιαφέροντα θα ανακαλύψει κανείς και στην ενότητα «Πρεμιέρες Cinobo». Οι «Αχαΐρευτοι» («The Misfortunates», 2009) του Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκερ, οι «Μεταμορφώσεις» («Metmorphoses», 2014) του Κριστόφ Ονορέ, το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας ντοκιμαντέρ «Ταξίδι στον χρόνο» («Voyage of Time», 2016) του Τέρενς Μάλικ με αφηγήτρια την Κέιτ Μπλάνσετ και το ντοκιμαντέρ «Bombshell, The Hedy Lamarr Story» (2017) για την ηθοποιό και πρωτοπόρο εφευρέτρια Χέντι Λαμάρ, γίνονται διαθέσιμα για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό μέσα στον Απρίλιο.

Ακόμη, εγκαινιάζεται και η ενότητα «Sunday Classics» με ταινίες-ορόσημα μεγάλων σκηνοθετών: «Απαλό δέρμα» («The Soft Skin», 1964) και «Ενα όμορφο κορίτσι σαν εμένα» («Such a Gorgeous Kid Like Me», 1972) του Φρανσουά Τριφό, «Δωμάτιο με θέα» («A Room with a View», 1985) του Τζέιμς Αϊβορι και «Χαμένη λεωφόρος» («Lost Highway», 1997) του Ντέιβιντ Λιντς. Ταυτόχρονα, η συλλογή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με την οποία η πλατφόρμα έχει συνεργασία προβάλλοντας τις βραβευμένες ταινίες της, παρουσιάζει τα βραβευμένα με ΙΡΙΣ ντοκιμαντέρ της τελευταίας δεκαετίας, ενισχύοντας την εκπροσώπηση του ελληνικού σινεμά. 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Σε High Definition και με 5.1 surround ήχο Η υπηρεσία του Cinobo παρέχει τη δυνατότητα προβολής ταινιών σε High Definition και με 5.1 surround ήχο για την ultimate κινηματογραφική εμπειρία. Είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω ιστοσελίδας, καθώς επίσης μέσω της Cinobo εφαρμογής σε smartphone και tablet (Αndroid, iOS) και Smart TV (Android, LG).

Με μία μηνιαία συνδρομή ο χρήστης έχει απεριόριστη πρόσβαση από όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές, δυνατότητα θέασης σε δύο οθόνες ταυτόχρονα και τη δυνατότητα να ακυρώσει και να συνεχίσει τη συνδρομή του ανά πάσα στιγμή χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Το Cinobo παρέχει τη δυνατότητα προβολής εκτός σύνδεσης (offline viewing) για προβολή ταινιών on the go, λειτουργία continue watching για συνέχεια αναπαραγωγής της ταινίας από οποιαδήποτε συσκευή, δυνατότητα πρόσθεσης ταινιών στη λίστα του χρήστη και λειτουργία γονικού ελέγχου.

streamingσινεμάΕΘΝΟΣ της ΚυριακήςCinoboσυνδρομήΜέριλ ΣτριπΤσάρλι Τσάπλιν