article background image

Παρόλο που το καλοκαίρι περνάμε περισσότερο χρόνο στις παραλίες ή στα ολάνθιστα και γραφικά σοκάκια των ελληνικών νησιών, μια καλή τηλεοπτική σειρά είναι η κατάλληλη συντροφιά για στιγμές χαλάρωσης. Οι απεργίες των σεναριογράφων και των ηθοποιών στο Χόλιγουντ προκάλεσαν καθυστερήσεις στα γυρίσματα πολλών πρότζεκτ, με αποτέλεσμα μεγάλες παραγωγές να προγραμματίζουν τις πρεμιέρες τους για τους «καυτούς» μήνες του χρόνου αντί για νωρίτερα. Πρόκειται για παραγωγές υψηλών προδιαγραφών, με ενδιαφέροντα σενάρια, μ' έμπειρους σκηνοθέτες, αλλά και μ' εξαιρετικά καστ, που αποτελούνται τόσο από καταξιωμένους ηθοποιούς, όσο και από φρέσκα πρόσωπα. Από νέες αφίξεις μέχρι μεγάλες επιστροφές, το ethnos.gr χαρτογραφεί τις καλύτερες ξένες τηλεοπτικές σειρές που θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου.

Ξεκινάμε με τη ρομαντική σειρά εποχής «Bridgerton», βασισμένη στο βιβλίο της Julia Quinn (εκδόσεις Διόπτρα), η οποία επέστρεψε στο Netflix με τους θαυμαστές να περιμένουν ανυπόμονα να δουν πώς θα εξελιχθεί η σχέση της Penelope Featherington και του Colin Bridgerton. Το πρώτο μέρος της τρίτης σεζόν τελειώνει με τον πρωταγωνιστή να ρωτά την αγαπημένη του αν θα πρέπει να παντρευτούν, μετά από μια ερωτική στιγμή σε μια άμαξα, αφήνοντας τους θεατές σε αγωνία. Το θετικό, όμως, είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ για να δούμε την εξέλιξη, καθώς το δεύτερο μέρος έρχεται στις 13 Ιουνίου, περιλαμβάνοντας τέσσερα ακόμη επεισόδια. Το «Bridgerton» είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες και αγαπημένες σειρές των τελευταίων ετών, αγγίζοντας την κορυφή του Netflix και έχοντας εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο. Παράλληλα, η νέα σεζόν του «Mayor of Kingstown» υπόσχεται να διατηρήσει το επίπεδο έντασης και αφηγηματικής πολυπλοκότητας που έκανε τις προηγούμενες σεζόν τόσο επιτυχημένες.

Το «House of the Dragon» είναι μόνο ένα από τα αμέτρητα πρότζεκτ που καθυστέρησαν από τις απεργίες του Χόλιγουντ, αλλά τυχαίνει να είναι και ένα μεγαθήριο παραγωγής που απαιτεί μήνες μετά την παραγωγή και το μοντάζ ακόμα και κάτω από ιδανικές συνθήκες. Η δεύτερη σεζόν αποτελείται από οκτώ επεισόδια, τα οποία θα παίζουν κάθε εβδομάδα ξεκινώντας από 16 Ιουνίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα στο Vodafone TV. Ο νέος κύκλος πρόκειται να συνεχίσει να εξιστορεί τον εμφύλιο πόλεμο του House Targaryen και βασίζεται στο βιβλίο 700 σελίδων του George R.R. Martin, «Fire & Blood».

Ο τρίτος κύκλος της βραβευμένης με Emmy σειράς, «The Bear», αναμένεται να κάνει πρεμιέρα με τρία επεισόδια στις 27 Ιουνίου. Η ιστορία ακολουθεί τον Carmen «Carmy» Berzatto, τη Sydney Adamu και τον Richard «Richie» Jerimovich, καθώς εργάζονται σκληρά, για να μετατρέψουν το βρώμικο σαντουϊτσάδικό, σε εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, ενώ παράλληλα κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν την επιχείρηση ζωντανή. Πρόκειται για μια καθημερινή, αποτυχημένη μάχη στον χώρο της εστίασης. Ο Carmy πιέζει τον εαυτό του περισσότερο από ποτέ και απαιτεί την τελειότητα από το προσωπικό του, το οποίο κάνει ό,τι μπορεί για ν' ανταποκριθεί στην πίεση. Η προσπάθεια του προσωπικού για γαστρονομική αριστεία θ' αναβαθμίσει το επίπεδό τους και θα δοκιμάσει τους δεσμούς μεταξύ τους, που κρατούν το εστιατόριο ενωμένο. Όσο τα μέλη της ομάδας πληθαίνουν, κάθε 'να προσπαθεί να εκτελεί τον ρόλο του, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδό. Στον κλάδο της εστίασης, δεν πατάς ποτέ σε σταθερό έδαφος, και σ' ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο προκύπτουν νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Οι σεφ έχουν μάθει ότι κάθε δευτερόλεπτο μετράει, αλλά στο νέο κύκλο θα μάθουμε αν έχουν αυτό που χρειάζεται για ν' αντέξουν μέχρι την επόμενη μέρα.

Η πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά 

Επειτα από αρκετούς μήνες αναμονής, η επιτυχημένη σειρά «The Umbrella Academy» επιστρέφει την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου για την τέταρτη και τελευταία σεζόν. Στα έξι νέα επεισόδια, ο Aidan Gallagher εμφανίζεται ξανά ως νούμερο πέντε, ενώ η Ritu Arya επαναλαμβάνει τον ρόλο της Lila Pitts. Το πραγματικό παντρεμένο ζευγάρι Nick Offerman και Megan Mullally συμμετέχουν επίσης στα τελευταία επεισόδια της σειράς επιστημονικής φαντασίας για να υποδυθούν τους Doctors Gene και Jean Thibedeau, μαζί με τον David Cross ως έναν ντροπαλό επιχειρηματία που ονομάζεται Sy Grossman. Τον ίδιο μήνα, επίσης, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και η δεύτερη σεζόν του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» στο Amazon Prime. Τα γυρίσματα των νέων επεισοδίων πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του 2022, στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με τη Νέα Ζηλανδία όπου γυρίστηκε ο πρώτος κύκλος. Το σενάριο βασίζεται στο έργο του J.R.R. Tolkien, είναι όμως ανεξάρτητο από αυτό των ταινιών του Peter Jackson και μας μεταφέρει πολλά χρόνια στο παρελθόν. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, είναι «η πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά που έγινε ποτέ».

Οι αγαπημένοι μας podcasters, Steve Martin, Martin Short και Selena Gomez, επιστρέφουν για να εξιχνιάσουν τον φόνο της Jane Lynch, η οποία δολοφονήθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή. Αυτή τη φορά, όμως, εγκαταλείπουν τους τέσσερις τοίχους του Αρκόνια στη Νέα Υόρκη και κατευθύνονται στο Χόλιγουντ. Η τέταρτη σεζόν του «Only Murders in the Building» θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας, στο Disney+, στις 27 Αυγούστου, μ' ένα λαμπερό καστ που περιλαμβάνει τη Meryl Streep τη Da'Vine Joy Randolph, την Eva Longoria, τον Ζακ Γαλιφιανάκη και άλλους.

Η Brigitte Macron και η γλυκιά ειλικρίνεια του «Heartstopper»

Το φινάλε της τρίτης σεζόν του «Emily in Paris» άφησε τους φανατικούς θεατές με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Αν και οι δημιουργοί δεν έχουν αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για την πλοκή της τέταρτης σεζόν, η πρωταγωνίστρια, σε μια εκδήλωση του Netflix στη Βραζιλία, ανέφερε μέσω βίντεο ότι όλα τα θέματα που τέθηκαν στο τέλος της προηγούμενης σεζόν θ' απαντηθούν. Παράλληλα, η γυναίκα του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Brigitte Macron, θα κάνει μια σύντομη εμφάνιση στη σειρά, γεγονός που προσδίδει κύρος και δημιουργεί έκπληξη, ενώ η σειρά έχει ήδη προκαλέσει τόσο αντιδράσεις όσο και θετικά σχόλια. Η τέταρτη σεζόν θα κυκλοφορήσει σε δύο μέρη, με το πρώτο να βγαίνει στις 15 Αυγούστου και το δεύτερο στις 12 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι η τρίτη σεζόν σημείωσε 117,6 εκατομμύρια ώρες προβολής και βρέθηκε στο Top10 σε 93 χώρες, σύμφωνα με το Variety.

Μέσα από ένα teaser από τα γυρίσματα, το Netflix ανακοίνωσε ότι η τρίτη σεζόν του «Heartstopper» θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου. Η ιστορία ακολουθεί τους Joe Locke και Kit Connor, ως Charlie Spring και Nick Nelson, καθώς εξερευνούν τα συναισθήματά τους και προχωρούν τη σχέση τους στο επόμενο επίπεδο, ενώ αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ενηλικίωσης. Η νέα σεζόν φέρνει σημαντικές αλλαγές στο καστ. Η Olivia Colman δεν θα επιστρέψει στο ρόλο της μητέρας του Nick, λόγω επιβαρυμένου προγράμματος, όμως η συμμετοχή του Jonathan Bailey έχει ενθουσιάσει τους θαυμαστές. Ο Bailey θα υποδυθεί τον Jack Maddox, έναν διάσημο ακαδημαϊκό και τον νέο έρωτα του Charlie. Τον περασμένο μήνα, η σειρά δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο του Bailey στα γυρίσματα, όπου φοράει ένα γκρι κοστούμι και γυαλιά μυωπίας. Στην ίδια σεζόν, θα δούμε επίσης την ηθοποιό της Marvel και του «Mission Impossible», Hayley Atwell, καθώς και τον πρωταγωνιστή του «Back to Black», Eddie Marsan.

Καλοκαίρι με νέες σειρές

Μεγάλη είναι η λίστα και με τις νέες παραγωγές που ετοιμάζονται να κάνουν πρεμιέρα το προσεχές διάστημα, προσπαθώντας να κερδίσουν μια θέση στην καρδιά των τηλεθεατών. Στα τέλη Μαΐου, θα είναι διαθέσιμη, στο Netflix, η σειρά «Eric», με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch. Αποτελείται από έξι επεισόδια και επικεντρώνεται στον Vincent, έναν από τους κορυφαίους κουκλοπαίκτες της Νέας Υόρκης και δημιουργός της παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής «Good Day Sunshine», δεν μπορεί να ξεπεράσει την απώλεια του γιου του, Edgar, και γίνεται ολοένα και πιο αγχωμένος και νευρικός. Νιώθοντας απέχθεια για τον εαυτό του και ενοχή για την εξαφάνιση του Edgar, ο Vincent ασχολείται εμμονικά με ένα μπλε τέρας, τον Eric, που έχει ζωγραφίσει ο γιος του, σίγουρος ότι, αν καταφέρει να βγάλει τον Eric στην τηλεόραση, τότε θα επιστρέψει και ο Edgar. Καθώς η ολοένα και πιο καταστροφική συμπεριφορά του Vincent τον αποξενώνει από την οικογένεια, τους συναδέλφους του και τους αστυνομικούς που προσπαθούν να τον βοηθήσουν, ο μοναδικός του σύμμαχος στην προσπάθειά του να φέρει πίσω τον γιο του είναι ο Eric, μια αναγκαία αυταπάτη.

Με πρόσβαση σε μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η νέα πρωτότυπη σειρά-ντοκιμαντέρ «Camden» θα αποκαλύψει τις αληθινές ιστορίες από αυτό το μικροσκοπικό μέρος του Λονδίνου, που διαμόρφωσαν τη ζωή και την καριέρα πολλών εμβληματικών μουσικών, όπως των Dua Lipa, Chris Martin, Chuck D, Eliza Rose και άλλων. Το «Camden» θα είναι διαθέσιμο στις τελευταίες μέρες του Μαΐου, αποκλειστικά στο Disney+. Από την άλλη, η νέα δραματική σειρά έξι επεισοδίων της Apple TV+, με τίτλο «Land of Women», είναι εμπνευσμένη από το best seller της Sandra Barneda και έχει ως παραγωγό και πρωταγωνίστρια την Eva Longoria, με τη συμμετοχή της Ισπανίδας ηθοποιού Carmen Maura στο πλευρό της.

Σεξ, εξουσία και μόδα

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Scott Turow, το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1990, η σειρά «Presumed Innocent» αποτελείται από οκτώ επεισόδια και αφηγείται την ιστορία ενός φρικτού φόνου που συγκλονίζει την εισαγγελία του Σικάγο. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας Rusty Sabich γίνεται ύποπτος για το έγκλημα. Η ιστορία εξερευνά την εμμονή, το σεξ, την πολιτική και την εξουσία, καθώς ο κατηγορούμενος παλεύει να διατηρήσει την οικογένειά και τον γάμο του. Το «Presumed Innocent» κάνει πρεμιέρα στο Apple TV+, την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με διπλό επεισόδιο, και στη συνέχεια θα προβάλλεται εβδομαδιαία.

Παράλληλα, το «Geek Girl», μια βρετανική σειρά δέκα επεισοδίων, συνδυάζει χιούμορ και δράμα για ν' αφηγηθεί την ιστορία της Harriet Manners, μιας έφηβης που εισέρχεται στον κόσμο της μόδας. Σκηνοθετημένη από τον Declan O'Dwyer, η σειρά υπόσχεται να γοητεύσει τους θεατές με την πρωτότυπη προσέγγισή της και τον ανάλαφρο τόνο της. Την ίδια ώρα, η ζωή του Karl Lagerfeld αποτελεί το θέμα μιας βιογραφικής σειράς που θα προβάλλεται στο Disney+ από τις 7 Ιουνίου. Το «Becoming Karl Lagerfeld» ζωντανεύει την άνοδο του διακεκριμένου σχεδιαστή μόδας και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή της Chanel, αποκαλύπτοντας την κρυφή του πλευρά.

Η νέα σειρά στο σύμπαν του Star Wars

Το σύμπαν του Star Wars ετοιμάζεται να γίνει πιο σκοτεινό με τη νέα σειρά «The Acolyte». Περιγράφεται ως ένα «θρίλερ μυστηρίου» και υπόσχεται να «οδηγήσει τους θεατές σ' ένα γαλαξία μυστηρίων και δυνάμεων του σκότους στις τελικές ημέρες της εποχής της Ανώτατης Δημοκρατίας, μια Χρυσή Εποχή για τους Τζεντάι». Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα, στο Disney+, στις 4 Ιουνίου, με δυο επεισόδια. Θα πρωταγωνιστούν οι Amandla Stenberg, Lee Jung-jae, Manny Jacinto, Dafne Keen, Charlie Barnett, κ.α.

Τέλος, η σειρά «Agatha All Along» με την Kathryn Hahn θα κάνει επιτέλους πρεμιέρα στο Disney+, σχεδόν τρία χρόνια αφότου ξεκίνησε για πρώτη φορά η παραγωγή της. Το πολυαναμενόμενο spin off της Marvel Studios από το WandaVision θα κάνει ντεμπούτο με διπλό επεισόδιο την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.