Πολιτισμός|13.12.2018 15:54

Ρομέο Τζίλι: Ο Ιταλός σχεδιαστής ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας

Newsroom

Τη Τετάρτη (12/12), ο Ρομέο Τζίλι ανακηρύχθηκε σε επίσημη τελετή στο Μιλάνο επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Επικοινωνιών και Διδασκαλίας της Τέχνης της φημισμένης Ακαδημίας Τεχνών Μπρέρα. Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής παρέλαβε, επίσης, τον τίτλο του επίτιμου μέλους του ιδρύματος.

«Ο Ρομέο Τζίλι, ο οπoίος δημιούργησε πολιτισμό, βιβλία, ταξίδια και καλοσύνη με το δικό του στυλ, αντιλαμβάνεται ότι πολλά μυστικά είναι κρυμμένα σε μυθικές ιστορίες. Η γλώσσα του σχεδιαστή μορφοποιήθηκε σε ενδύματα που ήθελε να αποκαλύπτουν το πιο κρυμμένο μυστικό: αυτό της ποίησης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ακαδημίας, στην οποία υπογραμμίζεται όχι μόνο η συμβολή του ως σχεδιαστή υψηλής μόδας, αλλά και η ικανότητά του «να αξιοποιεί την πνευματική δραστηριότητα που δημιούργησε μύθους», ένα «μυθολογικό όραμα της πραγματικότητας».

Ο Ρομέο Τζίλι γεννήθηκε το 1949 στο Καστέλ Μπολονέζε, κοντά στη Ραβέννα σε μια οικογένεια πωλητών παλαιών βιβλίων και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε τη δική του εταιρεία το 1983 και σχεδίασε εμφανίσεις με αρχιτεκτονικά σχήματα συνδυασμένα με ρομαντικές, αναγεννησιακές πινελιές, δόσεις πανκ και έθνικ εμπνεύσεις που είχαν όλες ισχυρή επιρροή τη δεκαετία '80.

Ρομέο Τζίλι (Φωτογραφία: AP Images)

Το 2012, ο Ρομέο Τζίλι επέστρεψε σε συνεργασία με την εταιρεία Joyce και τον περασμένο Φεβρουάριο παρουσίασε μια συλλογή σχεδιασμένη για το ιταλικό εμπορικό σήμα Eggs.

σχεδιαστήςμόδαΡομέο Τζίλι